Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя  гранату, почали за повідомленням у ЗМІ

Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя гранату, почали за повідомленням у ЗМІ

7 Лютого 2014
5165

Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя гранату, почали за повідомленням у ЗМІ

5165
Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя  гранату, почали за повідомленням у ЗМІ
Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя  гранату, почали за повідомленням у ЗМІ

Прокуратура міста Києва відкрила за повідомленнями у ЗМІ кримінальне провадження щодо постраждалого фотографа інтернет-видання «Свет и тени» Ігоря Демченка, якому співробітник «Беркуту» кинув в обличчя світло-шумову гранату під час подій на вул.Грушевскього у Києві. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-секретар прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

 

За словами пані Соболевської,  самостійно фотограф до прокуратури не звертався. Також вона додала, що після відкриття кримінального провадження до Ігоря Демченка звертались слідчі з вимогою прийти і дати показання.

 

«Слідчі телефонували Ігорю Демченку вчора-позавчора,  проте постраждалий відмовився приїхати і дати свідчення, так як зараз він перебуває на лікарняному. Ігор Демченко сказав, що зможе дати покази тільки через два тижні», - сказала пані Соболевська.

 

Ігор Демченко підтвердив інформацію, що до нього звертались слідчі, проте він не зміг поїхати для дачі показів через стан здоров'я. Він попросив слідчих приїхати до нього і взяти у нього верхній одяг для експертизи, проте ті ніяк не відреагували. Зараз пан Демченко перебуває у Польщі на лікуванні.

 

Нагадаємо, 19 січня співробітник спецпідрозділу «Беркут» кинув  в обличчя Ігоря Демченка світло-шумову гранату, коли той знімав, як правоохоронці кидають у протестувальників каміння. Вибух світло-шумової гранати  сильно пошкодив зіницю лівого ока Ігоря Демченка, постраждалий може втратити зір.

 

Як писала «Детектор медіа», Ігор Демченко буде звертатись до міліції з вимогою кваліфікувати інцидент як замах на життя фотографа.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року  постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду