У Донецьку журналісти попросили місцеву владу забезпечити безпеку журналістської діяльності

У Донецьку журналісти попросили місцеву владу забезпечити безпеку журналістської діяльності

27 Січня 2014
3980

У Донецьку журналісти попросили місцеву владу забезпечити безпеку журналістської діяльності

3980
У Донецьку журналісти попросили місцеву владу забезпечити безпеку журналістської діяльності
У Донецьку журналісти попросили місцеву владу забезпечити безпеку журналістської діяльності

Донецькі журналісти, занепокоєні фактами залякування колег, що працюють у загальнонаціональних ЗМІ, звернулися до голови обласної державної адміністрації Андрія Шишацького, міського голови Олександра Лук'янченка та начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова з проханням забезпечити безпеку журналістської діяльності. Про це  повідомляє інтернет-газета «Новости Донбасса».

 

«Ми, журналісти Донецької області, занепокоєні фактами персонального цькування наших колег, які працюють на всеукраїнських телеканалах та виданнях. На останніх акціях ми відзначаємо агресивні випади у бік знімальних груп 5-го каналу та каналу «1+1» з боку учасників мітингів і невідомих молодих людей спортивної зовнішності. Висловлюються погрози і в соціальних мережах. Працюючи з Юлією Божко, Світланою Федчун, Костянтином Павловим протягом довгих років пліч-о-пліч, стверджуємо, що вони ніколи не опускалися до провокацій. Просимо у превентивних цілях на час політичної кризи забезпечити нашим колегам особисту безпеку і безпеку їх сім'ям», - йдеться у заяві.

 

Як повідомляє Укрінформ,  на звернення журналістів зреагував мер Донецька Олександр Лук‘янченко, доручивши начальнику міського управління міліції Максиму Кириндясову забезпечити безпеку журналістів.

 

Перед цим секретаріат Донецької обласної спілки журналістів виступив із заявою про те, що насильства і тиску зазнають представники ЗМІ, які за службовим обов'язком покликані об'єктивно висвітлювати ситуацію, що склалася в країні.

 

«При виконанні своїх професійних обов'язків постраждала знімальна група телеканалу "Донбас", журналісти газет та інтернет-видань. Напади і удари мали навмисний цілеспрямований характер, оскільки не помітити камер, мікрофонів і диктофонів у руках працівників ЗМІ було неможливо. Ці факти зафіксовані фото і відеоматеріалами», - йдеться у заяві секретаріату.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 січня під час демонстрацій прихильників і противників євромайдану в Донецьку на бульварі Шевченка на знімальну групу телеканалу «Донбас» було скоєно кілька нападів.

 

Того самого дня прихильники Партії регіонів облили фарбою журналістку «Новостей Донбасса» Віолету Тарасенко та кинули яйцем у журналістку Gazeta.ua Тетяну Заровну.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду