Під час розгону майдану в Запоріжжі постраждали щонайменше шість медійників

Під час розгону майдану в Запоріжжі постраждали щонайменше шість медійників

27 Січня 2014
6513

Під час розгону майдану в Запоріжжі постраждали щонайменше шість медійників

6513
Журналісти вимагають припинити полювання на них
Під час розгону майдану в Запоріжжі постраждали щонайменше шість медійників
Під час розгону майдану в Запоріжжі постраждали щонайменше шість медійників

Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України обурена діями агресивно налаштованих міліціонерів і «молодчиків», які під їх прикриттям вчиняють насилля по відношенню до працівників ЗМІ. З відповідною заявою запорізький осередок НСЖУ звернувся 27 січня до голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка і начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Володимира Серби.

 

«Побиттю і тиску піддаються представники ЗМІ, які виконують свій професійний обов'язок, об'єктивно висвітлюють ситуацію, що склалася в країні та регіоні», - йдеться в заяві.

 

26 січня, на мітингу прихильників Євромайдану біля будівлі Запорізької ОДА, під час виконання своїх професійних обов'язків був жорстоко побитий та відвезений до відділку міліції фотокореспондент НІА «Укрінформ» Дмитро Смольєнко. Йому також розтрощили професійну апаратуру, нанісши збитки понад 8 тисяч гривень. І це при тому, що він показував журналістське посвідчення, наголошують у спілці журналістів.

 

Нападів та побиття також зазнали працівники державної телерадіокомпанії «Запоріжжя» режисер Нікіта Шляхтунов (у нього констатували струс мозку) і оператор Євген Удовиченко (його до того ж заарештовано), редактор газети «Мрія» Юрій Гудименко (йому зламали палець), тележурналісти Валентин Терлецький та Євген Довгий.

 

Фотокореспондентам «Суботи» та інших видань правоохоронці не давали знімати, погрожуючи фізичною розправою. «У всіх випадках нападники прекрасно знали, хто перед ними, однак це їх не зупиняло», - заявляють запорізькі журналісти.

 

Запорізька обласна організація НСЖУ висловлює з цього приводу глибоку стурбованість і закликає негайно припинити свідоме «полювання на журналістів». Медійна спільнота вимагає від влади та правоохоронних органів оперативного і ретельного розслідування випадків нападів на журналістів та погроз на їхню адресу, покарання винних і забезпечення умов роботи при виконанні ними своїх професійних обов'язків.

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду