Журналісти закликали провладних депутатів скасувати диктаторські закони і зупинити кровопролиття

22 Січня 2014
5741

Журналісти закликали провладних депутатів скасувати диктаторські закони і зупинити кровопролиття

5741
Журналісти закликали провладних депутатів скасувати диктаторські закони і зупинити кровопролиття

Низка колишніх журналістів відомого ділового видання звернулися до депутатів, які підтримали «диктаторські закони», із закликом створити нову більшість у парламенті, скасувати диктаторські закони і зупинити кровопролиття. Звернення, підписане 18 журналістами, підтримали члени руху «Стоп цензурі!».

 

Публікуємо текст звернення повністю, мовою оригіналу:

 

Обращение бывших журналистов одного известного делового издания к депутатам, поддержавшим диктаторские законы

 

Народные депутаты, практически всех вас мы знаем лично. Мы общались с вами в ходе предвыборных кампаний, писали о ваших политических программах и бизнесе, задавали неудобные вопросы. Сейчас пришло время задать еще один, пожалуй, самый важный за последние годы. Ответьте на него честно, если не нам, то себе. Зачем 16 января вы поддержали законы, которые превращают Украины в авторитарное государство  и  уже стоили жизней нескольких людей?

 

Депутаты фракции  Партии регионов, почти половина из вас -  промышленники и бизнесмены, добившиеся успеха на конкурентных рынках. Вы лучше других  понимаете, что эти законы  могут и будут направленны против вас и ваших близких. Это случится не сейчас, но обязательно случится. Ваши дети будут рождаться и жить в государстве, где все будет зависеть от воли одного человека и силовиков, исполняющих эту волю. Со временем вам будет не стыдно, а страшно за то, что вы сделали.

 

Ответьте, что вами движет? Страх? Вы не боялись строить бизнес в лихие девяностые, когда за отказ платить дань или не возвращенный кредит могли убить. А сегодня боитесь сказать «нет». Вы надеетесь, что после всего сможете, как и раньше развивать свой бизнес? Без иностранных инвестиции и уничтоженного налоговой среднего и малого бизнеса? В нищей стране с беднеющим населением вашу продукцию попросту некому будет  покупать. То, что вы строили годам, рухнет у вас на глазах. Те, кому повезут, продадут бизнес за грошИ или, по примеру русских олигархов, станут управляющими своих капиталов, но не реальными владельцами. Вы тоже будете жить в страхе. В двойном: вы будете бояться и власти и людей, которые не забудут, что вы лишили их будущего.

У вас есть шанс отменить диктаторские законы, создать новое большинство в парламенте и остановить кровопролитие.

 

Ради кого сейчас вы предаете себя, нас и страну, в которой родились? Подумайте. Времени на это почти не осталось. Прямо сейчас гибнут люди. Остановите кровопролитие!

 

18 журналистов, поддержано движением «Стоп Цензуре!»

 

Авторами звернення є журналісти, які в минулому працювали в журналі і сайті «Forbes Украина», звідки пішли після купівлі видання Сергієм Курченком.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Незалежна медіапрофспілка (НМПУ) та Комісія з журналістської етики (КЖЕ) заявили, що прийняття законів 16 січня запроваджує цензуру, і закликали журналістів проявляти солідарність та відстоювати своє право на професію.

 

Також журналісти склали петицію та збирають підписи за скасування ухвалених 16 січня законів, які називають «законами Колесніченка-Олійника». Підписати петицію можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду