Пукач заявляє про погрози Генпрокуратури та СБУ - суд перенесено на 12 березня

Пукач заявляє про погрози Генпрокуратури та СБУ - суд перенесено на 12 березня

21 Січня 2014
6885

Пукач заявляє про погрози Генпрокуратури та СБУ - суд перенесено на 12 березня

6885
Пукач заявляє про погрози Генпрокуратури та СБУ - суд перенесено на 12 березня
Пукач заявляє про погрози Генпрокуратури та СБУ - суд перенесено на 12 березня

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Олексій Пукач, засуджений Печерським районним судом до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, заявляє, що йому погрожує Генеральна прокуратура та Служба Безпеки України. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Мені погрожують із першого дня і до сьогодні. Мені погрожували вбивством моїх дітей, моєї сім'ї», - розказав Олексій Пукач журналістам 21 січня під час перерви в засіданні Апеляційного суду Києва, який розглядає апеляцію на вирок.

 

Відповідаючи на уточнювальне запитання, хто саме погрожував і погрожує йому, пан Пукач сказав: «Генпрокуратура та Служба безпеки України». Однак конкретних людей, з боку яких лунали підозри, він не назвав.

 

Олексій Пукач наголосив, що не переховувався і йому приховувати було нічого. «Я за правду, я був вільним. Я приїжджав, отримував пенсію. Мені приховувати нічого», - зазначив він.

 

За словами Олексія Пукача, він надав неправдиві свідчення стосовно самого себе. «Це все придумано Генеральною прокуратурою України. Я оговорив лише сам себе під тиском, шантажем узяв на себе», - сказав він.

 

При цьому пан Пукач додав, що Печерський районний суд проводив судове засідання, розглядаючи справу не в закритому режимі, і там постійно були присутні якісь люди.

 

Апеляційний суд міста  Києва, за інформацією УНН, переніс розгляд скарги екс-генерала Олексія Пукача на вирок Печерського райсуду на 12 березня. Суд переніс розгляд скарги у зв'язку з тим, щоб засуджений зміг ознайомитися з матеріалами справи. Таке рішення оголосила суддя Тетяна Фрич.

 

Суддя також повідомила, що наступне судове засідання відбуватиметься у закритому режимі.

 

Нагадаємо, Григорій Демиденко, адвокат екс-генерала МВС Олексія Пукача заявляє, що  під час розгляду справи щодо його підзахисного в першій інстанції було допущено порушення. З поміж іншого він сказав таке: «Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім'я Георгія Ґонґадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видається моргом. Я відповім: його не існує. Значить - Ґонґадзе юридично не мертвий. Адже і його мама каже те ж саме».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 січня 2013 року суд призначив екс-генералу Олексію Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду