Журналіста Андрія Лозу звинувачують в організації масових заворушень

Журналіста Андрія Лозу звинувачують в організації масових заворушень

21 Січня 2014
5999

Журналіста Андрія Лозу звинувачують в організації масових заворушень

5999
Журналіста Андрія Лозу звинувачують в організації масових заворушень
Журналіста Андрія Лозу звинувачують в організації масових заворушень

В ніч з 19 на 20 грудня під час заворушень на вулиці Грушевського у Києві правоохоронці затримали члена  Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та журналіста газети ВО «Свобода» в місті Артемівську (Донецька область) Андрія Лозу. Про це «Детектор медіа» повідомила адвокат журналіста Оксана Томчук.

 

За її словами, журналіст  під час подій на вулиці Грушевського виконував свої професійні обов'язки, тому не зрозуміло, на якій підставі він був затриманий працівниками міліції.

 

Наразі Андрій Лоза знаходиться в статусі затриманого. Однак йому інкримінують організацію масових заворушень. Сьогодні о 16.00 судом буде обрано запобіжний захід для затриманого.

 

Нагадаємо, Оксана Томчук також є адвокатом дніпропетровського журналіста, співзасновника газети «Лица» Валерія Гарагуца, якому інкримінують участь у масових заворушеннях 1 грудня біля Адміністрації Президента.

 

Адвокат звертає увагу на ідентичність справ обох журналістів. «Фактично та сама історія: журналіст затриманий незрозуміло як і на якій підставі при виконанні обов'язків, так само йому інкримінують статтю 294 (організація масових заворушень). Ну один в один Гарагуц»,  - переконана Оксана Томчук.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналісти «Радіо Свобода» Ігор Ісхаков і Дмитро Баркар подали заяви до міліції про заподіяння тілесних ушкоджень і перешкоджання професійній діяльності. Вони кажуть, що під час затримання в центрі Києва «беркутівці» жорстоко їх побили.

 

Софія Мельнікова для «Детектор медіа»

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду