Харківська міліція: журналіст Черемський сам намагався потрапити до автобуса з «Беркутом»

Харківська міліція: журналіст Черемський сам намагався потрапити до автобуса з «Беркутом»

12 Січня 2014
4612

Харківська міліція: журналіст Черемський сам намагався потрапити до автобуса з «Беркутом»

4612
Харківська міліція: журналіст Черемський сам намагався потрапити до автобуса з «Беркутом»
Харківська міліція: журналіст Черемський сам намагався потрапити до автобуса з «Беркутом»

Віддл зв`язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомляє, що заява журналіста Романа Черемського про напад на нього в більшій частині не відповідає дійсності. 

 
«На даний момент встановлено, що описані журналістом події в більший своїй частині не відповідають дійсності, - проінформував напередодні відділ зв`язків з громадськістю. - Ініціатором даної ситуації виявився сам представник ЗМІ, який без будь-яких пояснень намагався проникнути до автобусу, в якому знаходилися бійці спецпідрозділу "Беркут"».

 

В салоні ж, переконують у міліції, бійці спецпідрозділу пояснювали кореспонденту, що перебувають на службі: «Міліціонери під час бесіди з журналістом пояснили йому, що знаходяться на службі та здійснюють охорону громадського порядку, після чого попрохали його покинути автобус. Жодних засобів фізичного впливу у відношенні вказаного громадянина працівники міліції не застосовували».

 

Наразі працівники Київського РВ проводять подальшу перевірку вказаних фактів для прийняття процесуального рішення. Інцидент було внесено до Журналу єдиного обліку правопорушень тарозпочато перевірку вказаних фактів.

 

Начальник Київського РВ, полковник міліції Володимир Ковригін особисто зустрівся з Романом Черемським та пообіцяв, що «міліція зробить все можливе для оперативного та об’єктивного розгляду його заяви».

 

Роман Черемський

 

Як повідомляла «Детектор медіа», харківський кореспондент видання «Український простір» та інтернет-каналу «Мальва-ТV» заявив, що «Беркут» побив його та розбив відеокамеру в центрі міста під час зйомок матеріалу про антимайдан, що зібрався проти проведення Всеукраїнського форуму учасників євромайданів.

 

За версією пана Черемського, він вів зйомки біля автобуса з «Беркутом». Через це до нього спочатку застосували електрошокер, а потім затягли у салон автобуса, де жорстоко били та продовжували катувати електрошокером. При цьому бійці спецпідрозділу, за словами Романа Черемського, наказали йому передати іншим журналістам, аби вони не знімали  «Беркут». Його камеру розбили, а флешку з неї відібрали.

 

11 січня 2014 року близько 14-00 до чергової частини Київського РВ міста Харкова звернувся журналіст видання «Український простір». 37-річний чоловік заявив, що на вулиці Гіршмана представники спецпідрозділу міліції «Беркут» нанесли йому тілесні ушкодження та пошкодили відеокамеру.


Начальник першого слідчого відділу прокуратури Харківської області Микола Желяков повідомив, що інформацію про подію внесено до реєстру з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством). «Створено слідчу групу. Здійснюються необхідні першочергові слідчі дії. Тяжкість тілесних ушкоджень і час їх завдання визначить експертиза», - сказав пан Желяков журналістам.

 

У Харкові 11 січня розпочав роботу Всеукраїнський форум учасників євромайданів. За даними організаторів, місцева влада всіляко перешкоджає проведенню з`їзду. Учасників зібрання закидують яйцями й камінням, атакують газом, димовими шашками й петардами. Приміщення, де проходить з`їд, делегати вимушені постійно змінювати. Однак на них систематично нападають десятки невідомих молодиків у масках.

 

Завершити свою роботу форум має сьогодні близько 18-тої години.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://mvs.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4612
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду