Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег

Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег

31 Грудня 2013
5198

Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег

5198
Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег
Польські журналісти висловили протест проти нападів на українських колег

Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловлює обурення і протест проти жорстокого побиття журналістки-розслідувача Тетяни Чорновол та закликає медіаспільноту до солідарності із журналістами, яких переслідують в Україні і які стали жертвами нападів «невідомих осіб». Про це йдеться у заяві, переклад якої розповсюдила Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

«Місяць тому ми пройшли вулицями Києва разом з представниками європейських профспілок журналістів на знак протесту проти безкарності осіб, винних у нападах на журналістів в різних частинах світу, особливо колишнього Радянського Союзу, та щоб вшанувати пам`ять журналістів - жертв вбивств. Зараз настав час, щоб проявити журналістську солідарність і активність, поки для деяких наших колег в Україні це ще не запізно», - йдеться у заяві.

 

Асоціація польських журналістів також звертається до польської влади, щоб вона вживала усі дії, які можуть підвищити безпеку і полегшити роботу тих, хто в Україні намагається забезпечити громадянам доступ до інформації та можливість вільного вираження думки і слова.

 

Заяву підписали: Агнєшка Ромашевська-Гужі, віце-президент Асоціації польських журналістів, Пьотр Легутко, віце-президент, і Ядвіга Хмельовська, скарбник.

 

Це вже друга заява польських журналістів на підтримку українських колег. З першою заявою Асоціація польських журналістів, яка є партнером Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України, виступила після масового побиття співробітників ЗМІ під час розгону «Беркутом» масових протестів на вулиці Банковій у Києві 1 грудня. Як відомо, того дня від дій правоохоронців постраждав і польський журналіст Павєл Пеньонжик.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Асоціації польських журналістів щодо подій в Україні

 

31 грудня 2013 р. Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловлює солідарність з журналістами, яких переслідують в Україні, і які стали жертвами нападу, здійсненого «невідомими особами». Наше обурення і протест викликає зокрема жорстоке побиття журналістки-розслідувача і громадської активістки Тетяни Чорновол. Ми закликаємо всіх журналістів, як членів нашої асоціації, так і не членів, проявляти солідарність з українськими колегами. Їм потрібна наша підтримка і практична допомога.

 

Місяць тому ми пройшли вулицями Києва разом з представниками європейських профспілок журналістів на знак протесту проти безкарності осіб, винних у нападах на журналістів в різних частинах світу, особливо колишнього Радянського Союзу, та щоб вшанувати пам`ять журналістів - жертв вбивств. Зараз настав час, щоб проявити журналістську солідарність і активність, доки для деяких наших колег в Україні це ще не запізно.

 

Звертаємося також до польської влади, щоб вона вживала усі дії, які можуть підвищити безпеку і полегшити роботу тих, хто в Україні намагається забезпечити громадянам доступ до інформації та можливість вільного вираження думки і слова.

 

Агнєшка Ромашевська-Гужі, віце-президент

Пьотр Легутко, віце-президент

Ядвіга Хмельовська, скарбник»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду