Дніпропетровська міліція перекваліфікувала побиття журналіста В’ячеслава Поїздника на 171 статтю

Дніпропетровська міліція перекваліфікувала побиття журналіста В’ячеслава Поїздника на 171 статтю

30 Грудня 2013
4252

Дніпропетровська міліція перекваліфікувала побиття журналіста В’ячеслава Поїздника на 171 статтю

4252
Дніпропетровська міліція перекваліфікувала побиття журналіста В’ячеслава Поїздника на 171 статтю
Дніпропетровська міліція перекваліфікувала побиття журналіста В’ячеслава Поїздника на 171 статтю

Провадження про напад на дніпропетровського журналіста, кореспондента обласної газети «Зоря» В'ячеслава Поїздника перекваліфікували з «завдання умисного легкого тілесного ушкодження» на «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на головне управління МВС України в Дніпропетровській області.

 

За даними з міліції, справу перекваліфікували «на підставі зібраних матеріалів, що підтверджують належність Поїздника до працівників ЗМІ, за погодженням з прокуратурою».

 

Нагадаємо, раніше міліція не визнавала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. Як пояснили у міліції, такі сумніви виникли у слідчих, оскільки журналістське посвідчення пана Поїздника, яке він пред'являв під час допиту, не мало реєстраційного номеру та строку дії.

 

«Під час проведення допиту заявник пред'явив посвідчення позаштатного спеціального кореспондента КП ДОР «Редакція газети «Зоря» на своє ім'я без реєстраційного номеру, строку дії та підписаного колишнім редактором видання. Сумніви в причетності останнього до журналістської діяльності викликала ненормативна лексика, якою Поїздник висловлювався при проведенні відеозйомки. Також він відмовився від судово-медичної експертизи з метою встановлення тяжкості спричинення тілесних ушкоджень», - йдеться у повідомленні міліції.

 

На інцидент побиття журналіста та присвоєнню даному провадженню статті «завдання умисного легкого тілесного ушкодження» відреагувало керівництво Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), що засудило «силові методи тиску на журналістів регіону». Наразі організація формує низку вимог до правоохоронців та влади. Зокрема, пропонується зібратись за круглим столомname="_GoBack">, аби створити систему ідентифікації журналістів - не тільки тих, які працюють в редакціях, але й фрілансерів.


Нагадаємо, на журналіста дніпропетровської газети «Зоря» В'ячеслава Поїздника напали невідомі, коли 22 грудня о 20.45 він фіксував наслідки ДТП у Дніпропетровську, коли позашляховик «Лексус» врізався в пасажирський автобус. Журналіст в цей час фіксував пригоду на відео.

 

За словами пана Поїздника, троє невідомих перешкоджали йому в роботі й спробували відібрати фотоапарат. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду