Суд заарештував на два місяці чотирьох підозрюваних у справі Чорновол

28 Грудня 2013
4070

Суд заарештував на два місяці чотирьох підозрюваних у справі Чорновол

4070
Суд заарештував на два місяці чотирьох підозрюваних у справі Чорновол

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол. На лаві підсудних опинилися Олександр Храмцов, брати Котенки та Андрій Насіковський. Про це повідомляє ТСН.

 

Перед початком судового засідання юридичний власник Porsche Cayenne, який фігурує на записі відеореєстратора Тетяни Чорновол, Олександр Храмцов заявив, що на відео з реєстратора машини Тетяни Чорновол упізнав одного з фігурантів справи. Проте кого саме - не уточнив.

 

Адвокат Храмцова зазначив, що його підзахисний поспішив із такими заявами. «Це він помилився», - заявив юрист.

 

Захист переконує, що в момент переслідування позашляховиком Чорновол і її побиття Храмцов перебував у Києві в ресторані. Що підтверджується відеозаписом камер спостереження закладу та свідченнями очевидців.

 

Однак суд до уваги ці аргументи не взяв. Храмцову обрано запобіжний захід - утримання під вартою протягом двох місяців.

 

«Рішення суду я вважаю незаконним. Докази причетності Храмцова до злочину відсутні», - прокоментував постанову адвокат.

 

Олександр Котенко також твердив, що до побиття журналістки стосунку не має. А з молодшим братом Сергієм, якому Храмцов і продав за довіреністю позашляховик, не спілкувався вже півтора року. «Я спілкувався з мамою по телефону. Я був на Оболоні в своїй квартирі. Я спілкувався з людьми через інтернет», - пояснював Котенко.

 

 

 

 

Проте суд ухвалив відносно нього такий само вердикт - арешт строком до 23 лютого 2014 року. Аналогічні рішення було ухвалено і щодо двох інших підозрюваних - Андрія Насіковського та Сергія Котенка.

 

Андрій Насіковський, у якого Сергій Котенко ночував після того, як повернувся з місця побиття журналістки, сказав, що весь вечір також був зайнятий своїми справами - ходив у магазин, на урок англійської, спілкувався за допомогою телефону та інтернету з другом. Про це повідомляє «Українська правда».

 

 

 

 

Єдиним, хто міг бути на місці побитті Чорновол, виявився реальний власник Porsche Cayenne Сергій Котенко. Він сказав, що збирався продавати машину і в ній був разом із потенційними покупцями, які начебто хотіли випробувати авто. Вони, за словами Котенка-молодшого, й були учасниками конфлікту з Чорновол, в якому сам він, як стверджує, участі не брав.

 

 

 

 

Як писала «Детектор медіа», 27 грудня також затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновол, однак він ще не постав перед судом.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

Відео - «Громадське ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду