Близько 300 учасників євромайдану та журналістів пікетують будівлю МВС (ФОТО, ВІДЕО)

Близько 300 учасників євромайдану та журналістів пікетують будівлю МВС (ФОТО, ВІДЕО)

26 Грудня 2013
10989

Близько 300 учасників євромайдану та журналістів пікетують будівлю МВС (ФОТО, ВІДЕО)

10989
Близько 300 учасників євромайдану та журналістів пікетують будівлю МВС (ФОТО, ВІДЕО)
Близько 300 учасників євромайдану та журналістів пікетують будівлю МВС (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 26 грудня, щонайменше 300 журналістів і учасників євромайдану зібралися на пікет під будівлею МВС з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа».

 

 



 

 



Мітинг розпочався біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України близько 12-ї години. До акції продовжують долучатися журналісти. Зокрема, 13-тій годині до пікетувальників приєдналися члени Незалежної медіапрофспілки України (НПМУ) і Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

 
 


 

 


Учасники вимагають розслідування злочинів проти журналістів та покарання міліції за бездіяльність. Головна вимога як активістів євромайдану, так і журналістів, які прийшли на пікет -  відставка Віталія Захарченка.

 

 

Голова НМПУ Юрій Луканов заявив також про політичну відповідальність президента Віктора Януковича за злочини, що відбуваються проти журналістів.

 

 

По 14-й годині учасники пікету вирушать до помешкання Віталія Захарченка і продовжуватимуть акцію там.

 

 

Наталія Лигачова

 

Богдан Кутєпов, Христина Коціра

 

Наталя Соколенко

 

Діана Дуцик, Ніна Краснова, Андрій Черніков

 

Ольга Сніцарчук, Влад Содель

 

Михайлина Скорик, Світлана Заліщук, Тарас Петрів

 

Віталій Гайдукевич (праворуч)

 

Наталія Лигачова, Світлана Остапа, Марічка Падалко

 

Марина Баранівська, Анатолій Борсюк

 

Олександр Харченко (ліворуч)

 

 

Ірина Славінська та Юрій Луканов

 

Нагадаємо, організатори акції - НСЖУ і НМПУ, що закликали журналістів протестувати проти бездіяльності влади у покаранні винних у нападах на журналістів. Так, у ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині. За фактом побиття міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Сама Тетяна Чорновол пов'язуєпобиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Фото, відео Мар'яни Закусило, Світлани Остапи, Катерини Чернолуцької

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду