Об’єднання регіональних видавців преси закликало надрукувати матеріали розслідування Тетяни Чорновол

Об’єднання регіональних видавців преси закликало надрукувати матеріали розслідування Тетяни Чорновол

25 Грудня 2013
4038

Об’єднання регіональних видавців преси закликало надрукувати матеріали розслідування Тетяни Чорновол

4038
Об’єднання регіональних видавців преси закликало надрукувати матеріали розслідування Тетяни Чорновол
Об’єднання регіональних видавців преси закликало надрукувати матеріали розслідування Тетяни Чорновол

Виконавчий директор Асоціації «Незалежних регіональних видавців України» (АНРВУ) Оксана Бровко закликала колег проявити солідарність із журналісткою та активісткою Тетяною Чорновол, що була жорстоко побита невідомими у ніч на 25 грудня на трасі Бориспіль Київ. Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

«Те, що коїться наразі в державі - вже не ігри у сильнішого та слабшого, це вже бандитські дії щодо народу. Наразі постраждала наша з вами колега - журналістка Тетяна Чорновол. Саме вона з захопленням ділилася з вами своїм досвідом проведення розслідувань під час нашого Всеукраїнського Газетного Конгресу минулого року. Наразі вона постраждала саме через свою активну позицію та розслідувальницьку діяльність», - йдеться у заяві АНРВУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Тетяна Чорновол заявила, що пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю. Напередодні нападу, 24 грудня журналістка їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останньої зйомки за нею стежили. Інформацію про будинок Захарченка Тетяна Чорновол встигла поставити в блог на «Українські правді».

 

«Надрукуйте на шпальтах ваших видань та на онлайн ресурсах останнє Тетянине розслідування, що призвело до жорстокої помсти. Всіх не поб'ють!», - закликає АНВРУ видавців місцевих газет з усіх регіонів України.

 

Крім того, керівництво Асоціації закликало регіональні видання всіляко долучатися до висвітлення теми побиття журналістів: «Потрібно інформувати читачів і Львова, і Донецька, і Харкова, і Чернівців про те, як влада чинить з нами. Не будьте байдужими - інакше таке може трапитися з кожним із нас. Пам'ятайте: на нас як на медіа велика відповідальність - незаангажовано інформувати суспільство про важливі справи. Наразі час відкласти всі розваги та готувати спецвипуски».

 

Далі «Детектор медіа» друкує заяву АНРВУ повністю:

 

«Те, що коїться наразі в державі - вже не ігри у сильнішого та слабшого, це вже бандитські дії щодо народу. Наразі постраждала наша з вами колега - журналістка Тетяна Чорновол. Саме вона з захопленням ділилася з вами своїм досвідом проведення розслідувань під час нашого Всеукраїнського Газетного Конгресу минулого року. Наразі вона постраждала саме через свою активну позицію та розслідувальницьку діяльність.

 

Всім небайдужих прошу проявити солідарність та зробити все, що в ваших силах як медіа:

 

1. Надрукуйте на шпальтах ваших видань та на онлайн ресурсах останнє Тетянине розслідування, що призвело до жорстокої помсти. Лінк на розслідування: http://blogs.pravda.com.ua/authors/chornovol/52b9e29e4286c/. ВСІХ НЕ ПОБ'ЮТЬ!

 

2. Всіляко долучайтеся до висвітлення теми побиття - потрібно інформувати читачів і Львова, і Донецька, і Харкова, і Чернівців про те, як влада чинить з нами. Є безліч статей про жахіття, що сталося з Тетяною, впевнена, ви зможете самостійно відібрати та фахово підговувати матеріали для висвітлення.

 

3. Не будьте байдужими - інакше таке може трапитися з кожним із нас.

 

Пам'ятайте: на нас як на медіа велика відповідальність - незаангажовано інформувати суспільство про важливі справи. Наразі час відкласти всі розваги та готувати спецвипуски.

 

Я в вас вірю,

 

Оксана Бровко, виконавчий директор АНРВУ».

 

Нагадаємо, 24 грудня Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ. За фактом побиття  Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація. Журналістка пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду