Комісія з журналістської етики обурена фактом видачі журналістського посвідчення Вадиму Тітушку

Комісія з журналістської етики обурена фактом видачі журналістського посвідчення Вадиму Тітушку

24 Грудня 2013
4334

Комісія з журналістської етики обурена фактом видачі журналістського посвідчення Вадиму Тітушку

4334
Комісія з журналістської етики обурена фактом видачі журналістського посвідчення Вадиму Тітушку
Комісія з журналістської етики обурена фактом видачі журналістського посвідчення Вадиму Тітушку

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) обурена фактом надання журналістського посвідчення засудженому за напад на журналістів до двох років умовного покарання Вадиму Тітушку. КЖЕ вважає це цинічним знущанням над професійною солідарністю журналістів і викликом для всієї галузі. Про це йдеться в заяві КЖЕ, що опублікована на сайті Комісії.

 

Члени Комісії вимагають від Міністерства внутрішніх справ України надати інформацію, чи не звертався «репортер» продакшн-телестудії «Діалог» Вадим Тітушко (посвідчення №027) за дозволом на отримання вогнепальної травматичної зброї, право на носіння якої дозволено журналістам.

 

Комісія з журналістської етики висловлює обурення фактом надання журналістського посвідчення Вадиму Тітушку, який цього року у судовому порядку був визнаний винним у вчиненні злочину проти журналістів. У Комісії вважають, що такі дії є цинічним знущанням над професійною солідарністю журналістів і викликом для всієї галузі. КЖЕ вимагає від власників продакшн-телестудії «Діалог» та її уповноважених керівників анулювати журналістське посвідчення, видане Вадиму Тітушку.

 

Якщо ж виявиться, що журналістське посвідчення, надане пану Тітушку, фальсифіковане, КЖЕ вимагає від правоохоронних органів порушити кримінальне провадження проти винних осіб.

 

Далі «Детектор медіа» друкує текст заяви КЖЕ повністю:

 

Заява з приводу надання посвідчень журналіста особам,

які не здійснюють журналістської діяльності

 

Статус журналіста, надається представникам ЗМІ для допомоги у виконанні ними соціальної функції, висвітлення суспільно важливої інформації, встановлення дійсних обставин щодо важливих подій в державі, нагляду та об'єктивного висвітлення діяльності органів влади.

 

З огляду на це неправомірне використання статусу журналіста є суспільно небезпечним діянням, оскілки посягає на гарантовані законом права та обов'язки не тільки журналістів, а й усіх громадян.

 

У зв'язку з цим Комісія з журналістської етики вимагає від:

 

Міністерства внутрішніх справ України надати інформацію, чи не звертався «репортер» продакшн-телестудії «Діалог» Вадим Тітушко (посвідчення №027) за дозволом на отримання вогнепальної травматичної зброї, право на носіння якої дозволено журналістам.

 

Власників продакшн-телестудії «Діалог» та її уповноважених керівників - анулювати журналістське посвідчення , видане Вадиму Тітушку.

 

У разі, якщо підтвердяться підозри (наведені у розслідувані сайту «Наші гроші») щодо фальсифікації журналістського посвідчення, наданого Вадиму Тітушку, Комісія з журналістської етики вимагає від правоохоронних органів порушити кримінальне провадження проти винних осіб.

 

Нагадаємо, Вадим Тітушко, якого засуджено за напад на журналістів до двох років умовного покарання, начебто отримав посвідчення журналіста продакшн-телестудії «Діалог». Видання «Наші гроші» припускають, що це посвідчення може бути недійсним.

 

2 вересня, Шевченківський районний суд міста Києва затвердив мирову угоду про примирення та засудив Вадима Тітушка до двох років умовного покарання за хуліганські дії, вчинені стосовно журналістів 18 травня на мітингу опозиції. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4334
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду