ТРК «Ера» просить депутатів не втручатися в редакційну політику

13 Грудня 2013
6404

ТРК «Ера» просить депутатів не втручатися в редакційну політику

6404
Редакційна рада відреагувала на заяву Миколи Томенка та Ірини Геращенко
ТРК «Ера» просить депутатів не втручатися в редакційну політику

Редакційна рада телеканалу «Ера» вважаємо запити народних депутатів Миколи Томенка та Ірини Геращенко спробою втягнути Генпрокуратуру України в формування редакційної політики телекомпанії. Про це йдеться в заяві ТРК щодо прохання депутатів до генпрокурора та прем`єр-міністра відреагувати на випадки цензури на Першому національному каналі.

 

Як зазначили нардепи у своєму зверненні, протягом грудня у ЗМІ з'явилася низка повідомлень про цензуру в медійному просторі, зокрема, на телеканалах щодо висвітлення подій на Євромайдані та численні скарги журналістів щодо втручання в професійну діяльність журналістів. Один із прикладів, які вони навели, - повідомлення оператора  Романа Малка про заборону «керівництва каналу говорити та висвітлювати правдоподібні події»,зокрема, на київському євромайдані.

 

Цю заяву пана Малка редрада телеканалу назвала  «емоційним зривом» і звинуватила ЗМІ у   «розкрутці» цього випадку.

 

«Це є політтехнологією і не має нічого спільного зі свободою слова. важаємо запити народних депутатів спробою втягнути Генпрокуратуру України в формування редакційної політики телекомпанії "Ера"», - заявляють автори заяви.

 

Також вони додають: «Заявляємо, що ніякі народні депутати, голови комітетів Верховної Ради, які часто виступають в ефірі ЕРА, а також слідчі ГПУ, не будуть втручатися в редакційну політику ТРК «ЕРА». Не допустимо!».

 

Як писала «Детектор медіа»,  про незгоду з керівництвом телеканалу та цензуру повідомлялиспеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Першого національного Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер та кореспондент програми «Підсумки дня» Ярослав Тракало. Журналісти звільнились, оскільки вважають, що канал, який фінансується коштом платників податків, має висвітлювати новини збалансовано та не замовчувати факти, зокрема, побиття студентів та журналістів на Євромайдані.
 
 
Публікуємо повний текст заяви ТРК «ЕРА»:

 

У нас на телеканалі працює багато розумних і грамотних людей, які мають власну політичну та моральну позицію.12 років нашої бездоганної роботи за стандартами об’єктивної журналістики довели наше право казати те, що думаємо. Те, що цікавить людей.
В різні важкі періоди історії нашої країни ТРК «ЕРА» завжди була на передовій. Ми можемо допустити окремі емоційні зриви наших колег, журналістів і операторів в соціальних мережах, оскільки ситуація в країні не адекватна та напружена. Але ми ніколи не допускали та не допустимо використання нас, як журналістів і як бренда ТРК «ЕРА», політиками, у власних нечистоплотних ігрищах.


Водночас, як і розуміємо, що емоційний зрив нашого колеги розкручується ЗМІ, наближеними як до влади, так і до опозиції. (Які, зі зрозумілих для нас причин, тісно переплелися.) Це є політтехнологією і не має нічого спільного зі свободою слова.
Вважаємо запити народних депутатів спробою втягнути Генпрокуратуру України в формування редакційної політики телекомпанії ЕРА.


Заявляємо, що ніякі народні депутати, голови комітетів Верховної Ради, які часто виступають в ефірі ЕРА, а також слідчі ГПУ, не будуть втручатися в редакційну політику ТРК «ЕРА». Не допустимо!


Нам шкода, що за тривалий час тісного співробітництва з ТРК «ЕРА»та радіо ЕРА, деякі народні обранці, за 12 років, так і не змогли зрозуміти, що ж таке журналістські стандарти, об’єктивна та збалансована подача інформації,  і чим усе це відрізняється від сплесків емоцій у соціальних мережах.


Редакційна рада ТРК «ЕРА»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6404
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГДЕТОРЯДОМ
3775 дн. тому
"...12 років нашої бездоганної роботи за стандартами об’єктивної журналістики ...".., ..."ТРК «ЕРА» завжди була на передовій..." ... зі свіжозаписаними новинами, котрі дійсно відкриваюьь нову добу ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду