Побитий «Беркутом» польський журналіст відмовився від матеріальної компенсації

Побитий «Беркутом» польський журналіст відмовився від матеріальної компенсації

10 Грудня 2013
7009

Побитий «Беркутом» польський журналіст відмовився від матеріальної компенсації

7009
Побитий «Беркутом» польський журналіст відмовився від матеріальної компенсації
Побитий «Беркутом» польський журналіст відмовився від матеріальної компенсації

Журналіст польського видання Krytyka Polityczna Павєл Пєньонжик, що був побитий співробітниками «Беркуту», коли фіксував події на Банковій 1 грудня, відмовився від юридичної допомоги та матеріальної компенсації Комітету свободи слова та інформації Верховної Ради. Про це пан Пєньонжик розповів у інтерв'ю сайту  ENP East Media Freedom Watch.

 

Ремонт розбитого I-Pad журналіста, на який Павєл Пєньонжик знімав події 1 грудня на вулиці Банкова, оплатила редакція медійника.

 

Польський журналіст також розповів, що Комітет свободи слова пропонував матеріальну допомогу усім постраждалим в подіях на Євромайдані журналістам, але більшість від неї відмовилася.

 

«До мене зверталися представники Комітету, вони пропонували юридичну допомогу та матеріальну компенсацію. Мені здається, що вони обдзвонили всіх постраждалих журналістів. Принаймні, я говорив з кількома іншими, і вони підтвердили це. Наскільки мені відомо, більшість відмовилася від цієї допомоги. Але насправді для тих, кому, наприклад, розбили камеру, вона дуже доречна», - розповів польський журналіст.

 

Також пан Павєл Пєньонжик повідомив, що він написав заяву в прокуратуру про перешкоджання професійної діяльності за ст.171 ККУ.  

 

«Я не чекаю ніякої компенсації. Просто сподіваюся допомогти якось колегам-журналістам з України, які працюють в таких умовах. Думаю, важливо це зафіксувати і говорити про це якомога більше. Адже, якщо не буде реакції з боку журналістів, чи не буде тиску з боку суспільства, то нічого не зміниться. Особисто у мене є в цьому плані тільки дві можливості - юридичний шлях та інтерв'ю», - пояснив Павєл Пєньонжик.

 

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації президента, постраждало майже півсотні журналістів українських і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

 

Станом на 10 грудня відкрито 19 кримінальних проваджень на підставі заяв, що їх подали постраждалі журналісти до органів правопорядку.

 

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації президента постраждали представники ЗМІ.

 

Як писала «Детектор медіа», у період з 21 листопада по 3 грудня до міліції надійшла 31 заява від представників засобів масової інформації про вчинення проти них правопорушень на акціях протесту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду