Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)

Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)

9 Грудня 2013
7290

Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)

7290
Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)
Громадська організація «Детектор медіа» запустила сайт проекту MYMEDIA (ВІДЕО)

На сайті mymedia.org.ua  зібрано інформацію про можливості для журналістів - конкурси, гранти, освітні проекти, що реалізуються в рамках MYMEDIA.

 

MYMEDIA - чотирирічна програма підтримки розвитку незалежних ЗМІ України, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані та Туреччині, яка фінансується Міністерством іноземних справ Данії.

 

«Данія запровадила програму підтримки медіасфери у Східній Європі ще 2008 року. Зараз розпочинається третя фаза проекту, яка включає в себе і Україну. На проект, періодом з 2013 до 2016 року, країна виділила дев'ять мільйонів євро. Це спільні кошти на розвиток незалежних ЗМІ у всіх семи країнах-учасницях проекту»,розповів Міхаель Шур, керівник департаменту європейського добросусідства Міністерства іноземних справ Данії, 4 грудня під час презентації проекту MYMEDIA. 

 

Журналістські та громадські організації з семи країн реалізують у рамках програми MYMEDIA власні проекти. Вони самостійно визначають їхній формат і тематику відповідно до тих проблем, які є безпосередньо в їхній країні або регіоні. Єдина вимога - ці проекти мають відповідати цілям програми MYMEDIA.

 

Таких цілей три: підтримка плюралістичного медійного середовища; зміцнення незалежних медіа та медійних інституцій; підвищення якості та збільшення аудиторії місцевих ЗМІ.

 

Перші проекти MYMEDIA стартували восени 2013 року. Приміром, Український католицький університет у вересні провів Школу міжнародної журналістики, відкриті майстер-класи відомих іноземних журналістів - Есемін Чонгар (Туреччина) і Марії Степан (Польща), а в березні 2014 організовує Міжнародний студентський медіасімпозіум, прийом конкурсних заявок на який вже розпочато.

 

Громадська організація «Детектор медіа» провела у вересні національне соціологічне опитування щодо очікувань населення України стосовно громадського мовлення.

 

Також восени стартував Objective - безстроковий конкурс на отримання фінансування журналістських розслідувань, взяти участь у якому можуть українські, білоруські та молдавські журналісти. Аналогічний конкурс запустили в Туреччині. Тоді ж у почався конкурс матеріалів про Білорусь в іноземних ЗМІ - «Білорусь у фокусі».

 

З детальною інформацією про ці та інші проекти MYMEDIA, які буде запущено у майбутньому, можна ознайомитися на сайті mymedia.org.ua у розділах «Новини», «Конкурси», «Календар подій».

 

У розділах «Статті» та «Роботи» публікуються роботи учасників та переможців конкурсів, а також тематичні статті, що просувають і розкривають ті теми, ідеї та цінності, які закладені в основу місії проекту MYMEDIA.

 


 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7290
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду