Андрія Дзиндзю з «Дорожнього контролю» затримали за штурм Банкової?

Андрія Дзиндзю з «Дорожнього контролю» затримали за штурм Банкової?

5 Грудня 2013
10784

Андрія Дзиндзю з «Дорожнього контролю» затримали за штурм Банкової?

10784
Андрія Дзиндзю з «Дорожнього контролю» затримали за штурм Банкової?
Андрія Дзиндзю з «Дорожнього контролю» затримали за штурм Банкової?

Прокуратура затримала журналіста й активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю, який знімав події під Адміністрацією Президента 1 грудня, як людину, яка «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». Про це у Facebook повідомила виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк.

 

Як розповіла «Детектор медіа» пані Романюк, до неї звернулися журналісти «Дорожнього контролю», які заявили про зникнення Андрія Дзиндзі. Зі слів колег, він не прийшов на заплановану зустріч і з ним відсутній зв'язок.

 

Згодом з'явилася інформація LB.ua, що сьогодні, 5 грудня, прокуратура затримала ще двох підозрюваних у штурмі Адміністрації Президента. Про це на прес-конференції заявив заступник прокурора Києва Сергій Софієв. Він не уточнив прізвищ затриманих, але розповів, що один із них є членом громадської організації «Дорожній контроль».

 

«Відтак, стало зрозуміло, що Андрія Дзиндзю затримали», - зауважила пані Романюк. При цьому вона нагадала, що досі не було затримано жодного міліціонера, який брав участь у масовому побитті людей.

 

Головний редактор газети «Дорожній контроль» Олексій Кирієнко повідомив «Детектор медіа», що наразі достеменно невідомо, чи прокуратура затримала Андрія Дзиндзю. «Оскільки заступник прокурора заявив, що один із затриманих - представник "Дорожнього контролю", ми припускаємо, що це Андрій Дзиндзя. Але ми зараз дізнаємося й уточнюємо, чи це так і як його затримали. Інформація з'явиться пізніше», - сказав пан Кирієнко.

 

На відео, поширеному у YouTube, видно, що пан Дзиндзя йшов поруч з бульдозером, який їхав у напрямку Адміністрації президента.

 

 

 

 

Нагадаємо, що раніше Шевченківський райсуд міста Києва на два місяці арештував співзасновника дніпропетровської газети «Лица» Валерія Гарагуца, якому інкримінують участь у масових заворушеннях біля Адміністрації Президента 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду