Польські журналісти заявили про підтримку українських колег

2 Грудня 2013
4382

Польські журналісти заявили про підтримку українських колег

4382
Польські журналісти заявили про підтримку українських колег

Асоціація польських журналістів, партнер Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), висловлює повну підтримку українським журналістам та стурбованість ситуацією в Києві. Про це йдеться у спеціальній заяві правління Асоціації польських журналістів, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

«Асоціація польських журналістів повністю підтримує європейські прагнення українського народу. У відповідальні моменти позиція журналістів дуже важлива. Ми підтримуємо будь-які дії наших українських колег, спрямовані на те, щоб переконати владу у Києві поважати волю своїх громадян. Ми протестуємо проти провокацій і застосування сили щодо мирних демонстрантів на вулицях і площах українських міст. Ми вимагаємо пояснення по всіх випадках, коли журналістів, в тому числі польських журналістів, було побито», - йдеться у заяві.

 

Асоціація польських журналістів також закликала європейські ЗМІ повідомляти правдиво про події в Україні. «Ми закликаємо європейські ЗМІ повідомляти правдиво і чесно про події в Україні та забезпечувати безумовну підтримку вільної України», - зазначається у заяві.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) разом з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) і Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП) відкрили «гарячу лінію» правової допомоги для журналістів, чиї права було порушено під час подій на євромайданах 30 листопада і 1 грудня.

 

Нагадаємо, понад 40 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євро майданів, серед них - і журналісти із Польщі.  Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду