Правозахисники, юристи та адвокати готові надати допомогу постраждалим на євромайдані (ДОПОВНЕНО)

30 Листопада 2013
4798
30 Листопада 2013
13:26

Правозахисники, юристи та адвокати готові надати допомогу постраждалим на євромайдані (ДОПОВНЕНО)

4798
Правозахисники, юристи та адвокати готові надати допомогу постраждалим на євромайдані (ДОПОВНЕНО)

Правозахисники, юристи та адвокати готові надати жертвам розгону київського євромайдану безкоштовну правову допомогу. Про це йдеться на сторінці спільноти EvromaidanSOS у Facebook.

 

Учасники спільноти просять звертатися громадян, які готові надати свідчення для подальшого відкриття кримінальних проваджень про порушення свободи мирних зібрань та нанесення тілесних ушкоджень. 

 

Окрім повідомлення у Facebook учасники спільноти просять звертатися за телефонами: 063 144-26-23 (Маргарита Вавілова) та +093 665-59-64 (Христина Зоряна).

 

Також готова допомогти постраждалим Українська Гельсінська спілка з прав людини, для чого просить залишити ім’я та мейл людини в приватному повідомленні у неї на Facebook-сторінці Ugspl.

 

УГСПЛ також оприлюднила рекомендації, що потрібно зробити в першу чергу, аби винні за розгін понесли за це відповідальність:

 

1. Писати заяву про злочин та реєструвати її в міліції. В заяві описати що відбулось (я був учасником мирного заходу, на нас напали, били…в наслідок чого я…).

 

2. Навіть якщо людина в міліції – дати їй знати, що вона має подати заяву про злочин і там описати тілесні ушкодження, які були отримані.

 

3. Вимагати адвоката. Без нього не говорити нічого (НЕ важливо чи затримані по кримінальній чи по адміністративній справі). Сам затриманий або його родичі можуть скористатися телефоном 0-800-213103, аби отримати безоплатну правову допомогу.

 

4. Якщо людину не затримали, але вона має фізичні ушкодження, слід звертатися до будь-якої лікарні, та вимагати опосвідчення, судово-медичну експертизу – щоб рани зафіксували в медичному документі.

 

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада спецзагін «Беркута» під приводом підготовки до Нового року жорстоко розігнав учасників київського євромайдану. Під час зачистки було затримано 35 осіб. У повідомленні управління зв`язків з громадськістю МВС України мітингувальників звинувачують у провокаціях: «На Майдан Незалежності правоохоронці прибули на звернення Управління благоустрою КМДА. Активні дії представники Беркуту розпочали після того, як мітингувальники почали чинити опір міліціонерам, кидати у них сміттям, склянками, пляшками з водою та підпаленими палками».

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду