З’явився ще один клон «Української правди»

З’явився ще один клон «Української правди»

26 Листопада 2013
9105
26 Листопада 2013
18:43

З’явився ще один клон «Української правди»

9105
З’явився ще один клон «Української правди»
З’явився ще один клон «Української правди»

В інтернеті з'явився ще один клон інтернет-видання «Українська правда». Сайт з аналогічною назвою, розташований на домені ukrpravda.ua, почав оновлюватися 18 листопада.

 

Сайт стверджує, що він є інформаційним агентством «Українська правда», створеним і зареєстрованим у 2013 році. «Наша мета: використовуючи стандарти сучасної української журналістики доносити до людей навіть ті новини, яких не висвітлюють інші, відповідати високому званню "Українська правда"», - йдеться в описі сайту.

 

Сайт опублікував зображення свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб'єкта інформаційної діяльності від 24.04.2013, відповідно до якого засновником агентства є ТОВ «Українська правда».

 

У державному реєстрі друкованих ЗМІ «Детектор медіа» вдалося знайти газету «Українська правда» («Украинская правда»), зареєстровану 29.04.2013, засновником якої є ТОВ «Інформаційне агентство "Українська правда"».

 

Нагадаємо, наприкінці серпня з'явився сайт «Українська кривда», що повністю копією дизайн інтернет-видання «Українська правда». Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій та ніби мають на меті боротись із замовними матеріалами.

 

Також із кінця серпня в різних регіонах України почала поширюватися газета з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда».

 

На початку вересня редакція інтернет-видання «Українська правда» звернулася до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Представники видання розцінюють такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду