Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація

Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація

13 Листопада 2013
6680
13 Листопада 2013
10:49

Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація

6680
Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація
Керівник «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський: звільнення журналістів з Forbes – провокація

Юрій Ровенський, генеральний директор компанії «ВЕТЕК-Медіа», яка здійснює операційне управління медіахолдінгом UMH group,  вважає звільнення журналістів видання «Forbes Украина» провокацією для власного піару. Про це йдеться у заяві «ВЕТЕК-Медіа».

 

«Вважаю, що заяви цієї групи журналістів - логічне завершення провокаційної поведінки колишніх і нинішніх журналістів і редакторів, націленого на отримання особистих PR- дивідендів. Виходячи з мого великого досвіду в медіабізнесі, вважаю, що дана заява - результат протиріч всередині редакції журналу і амбіцій окремих співробітників, які прагнуть до додаткових преференцій», - зазначив він.

 

В ексклюзивному коментарі «Детектор медіа» Юрій Ровенський додав, що вважає суперечності всередині редакції українського Forbes стандартною ситуацією, на яку реагувати методом колективного звільнення безглуздо: «Це більше походить на шантаж, який не прийнятний ні в якому бізнесі - в тому числі і в медіабізнесі. Тому нічна заява групи журналістів українського Forbes стала для нас несподіваною і неприємною звісткою. Купуючи медіахолдинг і підписуючи ліцензійну угоду з власниками бренду Forbes, ми повною мірою усвідомлювали всю повноту відповідальності за створення високоякісного інформаційного продукту у відповідності зі стандартами одного з найвпливовіших ділових видань світу. І усвідомлюємо її зараз».

 

За його словами, серйозні зміни у будь-якій організації неминуче викликають опір.

 

«Це закон менеджменту, який повсюдно підтверджується життєвими прикладами. Процес неприйняття закономірний, він відбувається на психологічному рівні, так як змінюються цілі і стимули для подальшого розвитку, руйнують сформовані в колективі підвалини, стереотипи, - сказав пан Ровенський. -  Однак, на другому етапі, коли починається реалізація поставлених завдань, все поступово стає на свої місця. І, нарешті, на третьому етапі, коли з'являються перші позитивні результати, процес розвитку входить в нормальне русло і забезпечується висхідна тенденція розвитку».

 

Також Юрій Ровенський запевнив, що керівництво і власник медіахолдингу беруть на себе зобов'язання неухильно дотримуватися трудового законодавства України та умови ліцензійної угоди, підписаної з власником бренду Forbes.

 

«Ми приймемо всі необхідні від нас заходи для зміцнення авторитету журналу в Україні, і докладемо максимум зусиль, щоб видання відповідало світовим стандартам і очікуванням читацької аудиторії», - додав пан Ровенський.

 

Головний редактор українського  Forbes Михайло Котов, як йдеться у заяві «ВЕТЕК-Медіа», вважає, що  конфлікт всередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції. Також він наголошує, що вчинок журналістів та редакторів йому не зрозумілий ще й тому, що заява про звільнення з'явилась напередодні підписання угоди про незалежність редакційної політики, домовленість про яку було досягнуто минулого тижня.

 

«В українському Forbes достатньо професійних журналістів і редакторів. Це великий колектив, і ми відповідальні за кожного. Вирішення окремих журналістів - це їх особисте рішення. Ми повинні працювати однією командою», - сказав він.

 

Нагадаємо, пізно увечері 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення. Як ідеться в заяві, причина звільнення - спроби змінити редакційну політику видання.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журнал «Forbes Украина» входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів українського Forbes.

 

Редакцію  журналу «Forbes Украина» після інформації про зміну власника залишили влітку головний редактор Володимир Федорін,  кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу «Forbes Украина» Юлія Белінська.

 

Після оголошення про закриття угоди купівлі-продажу UMH Group журналісти редакції журналу «Forbes Украина» створили осередок Незалежної медіапрофспілки України. Головою осередку, який об'єднав 18 редакторів і кореспондентів (більше двох третин творчого колективу), обрали редактора журналу Владислава Головіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду