Гендиректора каналу АТВ допитають у справі про вбивство одного із засновників телерадіокомпанії

Гендиректора каналу АТВ допитають у справі про вбивство одного із засновників телерадіокомпанії

12 Листопада 2013
4884
12 Листопада 2013
11:36

Гендиректора каналу АТВ допитають у справі про вбивство одного із засновників телерадіокомпанії

4884
Гендиректора каналу АТВ допитають у справі про вбивство одного із засновників телерадіокомпанії
Гендиректора каналу АТВ допитають у справі про вбивство одного із засновників телерадіокомпанії

Олександра Мізіна, гендиректора одеської телекомпанії АТВ, власником якої називають колишнього нардепа, лідера партії «Родіна» Ігоря Маркова, найближчим часом допитають у рамках кримінального провадження у справі про вбивство у 2009 році одного із засновників телеканалу Віталія Баранова. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на інформацію самого пана Мізіна.

 

За словами гендиректора АТВ, кримінальне провадження розпочато на підставі заяви громадянина Дмитра Порошина, який звинуватив теперішніх засновників телеканалу і його директора в тому, що вони вбили Віталія Баранова, а потім привласнили його майно. Станом на сьогодні повідомлення про підозру нікому не пред'явлено.

 

Олександр Мізін стверджує, що пан Баранов помер від інсульту. На його думку, кримінальне провадження спрямоване на створення труднощів для роботи телеканалу.

 

«Мені відомо, що вже розпочато кримінальне провадження за ст. 115 КК (умисне вбивство) і 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). У рамках досудового розслідування вже допитали попередніх співвласників. Мене ж було запрошено 6 листопада як свідка, проте я не був в Одесі, тому тепер чекаю повторного повідомлення. За попередньою інформацією, сьогодні-завтра мене також допитають», - розповів Олександр Мізін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 жовтня в Одесі  колишнього нардепа Ігоря Маркова затримала міліція. Йому було вручено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Політикові інкримінують організацію та побиття учасників пікету проти встановлення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році. Печерський райсуд Києва направив пана Маркова в СІЗО до 20 грудня.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії АТВ. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 жовтня. Підставою для такого рішення Нацради стало несвоєчасне подання (а точніше - неподання) компанією заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі змінами в складі власників, що відбулися ще у 2009 році, а саме - смерті Віталія Баранова, власника 12% телекомпанії АТВ.

 

Це вже не перша спроба Нацради анулювати ліцензію АТВ. Кілька років тому регулятор звертався до суду про анулювання ліцензії АТВ за  зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій (неприпустимі висловлювання), однак суд відмовив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду