Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА

Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА

6 Листопада 2013
4641
6 Листопада 2013
17:55

Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА

4641
Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА
Комітет свободи слова розгляне конфлікт Нацради і чернівецького каналу ТВА

На найближчому засіданні Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради планує розглянути конфлікт між чернівецьким каналом ТВА та Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Таке рішення комітет прийняв 6 листопада.

 

Член комітету депутат («Батьківщина») Микола Княжицький запропонував розглянути ситуацію із втратою ліцензії телеканалом ТВА і конфлікт з регулятором. «Я був на цьому засіданні Нацради і такого ще не бачив. Компанія просила перенести розгляд питання, зробити перевірку, ознайомити їх з результатами моніторингу до того, як прийматиметься рішення Нацради. До жодного з цих, на мою думку справедливих прохань, члени Нацради не дослухались», - зазначив пан Княжицький.

 

Член комітету Олександр Абдулін («Батьківщина») також зазначив, що  перед засіданням Нацради по ТВА він мав зустріч з головою Нацради Володимиром Манжосовим, де були присутні й інші члени Нацради: «Я попросив разом подивитись спірний момент, зафіксований моніторингом. І вони відмовились зі словами, що вони - не експерти. Я тоді взагалі не розумію, хто тоді експерти».

 

Микола Княжицький закликав запросити на розгляд Комітету обидві сторони. Решта депутатів, присутніх на засіданні, підтримали цю пропозицію.

 

Нагадаємо, 23 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила чернівецькому телеканалу ТВА друге попередження за порушення рекламного законодавства та відмовила йому в продовженні строку дії ліцензії на ефірне мовлення в Чернівцях.

 

На думку керівництва ТВА, для рішення щодо відмови каналу в продовженні строку дії ліцензії були використані дані сфальсифікованого моніторингу. Також ТВА заявляє, що Нацрадою не були надані матеріали перевірки, на основі яких було винесено санкцію про попередження телеканалу.

 

У відповідь Нацрада назвала звинувачення на її адресу безглуздими. Регулятор упевнений, що саме корпоративний конфлікт на каналі, спричинив ті порушення чинного законодавства, які були зафіксовані у діяльності компанії ТВА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду