Томенко заявив, що влада на правах реклами публікує у ЗМІ статті про опозицію

Томенко заявив, що влада на правах реклами публікує у ЗМІ статті про опозицію

1 Листопада 2013
6129
1 Листопада 2013
12:26

Томенко заявив, що влада на правах реклами публікує у ЗМІ статті про опозицію

6129
Томенко заявив, що влада на правах реклами публікує у ЗМІ статті про опозицію
Томенко заявив, що влада на правах реклами публікує у ЗМІ статті про опозицію

Микола Томенко, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації зробив чергову заяву про те, що низка загальнонаціональних видань нехтує вимогами законодавства про розміщення реклами. Про це голова Комітету написав у своєму персональному сайті tomenko.ua.

 

«Так, газета «Комсомольская правда в Украине», розміщуючи 100-відсоткову політичну джинсу, навіть не намагається зробити вигляд, що це - рекламний матеріал, за який вона отримує гроші. Натомість газета «Сегодня» знайшла інший вихід із ситуації - вона розміщує так звані замовні матеріали, які позначає відповідними рубриками та на останній сторінці вказує, що за ці матеріали вона не несе відповідальності, бо вони розміщені на правах реклами», - зазначає Микола Томенко.

 

Далі голова Комітету проаналізував з точки зору порушення норм чинного законодавства про рекламу останні номери газет «Комсомольская правда в Украине» і «Сегодня».

 

«Отож, і в сьогоднішніх номерах згаданих газет наявна велика кількість рекламних матеріалів. Якщо традиційно в газеті «Сегодня» у рубриці «Точка зрения» розміщували матеріали про чергові покращення для людей від влади і Партії регіонів, то сьогодні замість похвали діяльності влади опублікований матеріал про нібито «конфлікт» всередині опозиції. Як пише сама газета, цей матеріал розміщений на правах реклами, тому це вже не перший випадок, коли влада за свої гроші розміщує рекламні матеріали не про себе, а проти своїх опонентів», - впевнений Микола Томенко.

 

На його думку, влада таким чином проводить у ЗМІ системну кампанію з дискредитації опонентів.  «Коли всі медіа пишуть про тотальні заборгованості по соціальних виплатах, про неможливість виконання бюджету та плани скоротити бюджетників та соціальні видатки, виявляється, що у влади на антирекламні матеріали про своїх опонентів грошей не бракує», - підкреслює Микола Томенко.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації рекомендував представникам влади сконцентруватися на вирішенні соціально-економічних проблем країни, а не розміщувати за гроші матеріали про конфлікти в опозиції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 жовтня голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександра Курдіновича та генерального директора Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) Олексія Погорєлова з проханням провести роботу із видавцями періодичних видань щодо роз'яснення норм чинного законодавства про рекламу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду