У Білорусі засудили «пірата» за кардшаринг «Триколор ТВ»

У Білорусі засудили «пірата» за кардшаринг «Триколор ТВ»

29 Жовтня 2013
8107

У Білорусі засудили «пірата» за кардшаринг «Триколор ТВ»

8107
У Білорусі засудили «пірата» за кардшаринг «Триколор ТВ»
У Білорусі засудили «пірата» за кардшаринг «Триколор ТВ»

Громадянина Білорусі визнали винним у поширенні підроблених смарт-карт доступу до мережі російського супутникового оператора «Триколор ТВ» (картшарінг). Про це йдеться на сайті компанії.

 

Розслідування кримінальної справи  розпочалось за заявою компанії восени 2012 року. Ім'я порушника не розголошується. Однак зазначається, що він  визнав свою провину і пішов на співпрацю зі слідством.

 

Восени суд Фрунзенського районного суду міста Мінська виніс «пірату» вирок, згідно з яким його визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 (замах на злочин) , ч.2 ст.212 (викрадення шляхом використання комп'ютерної техніки) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

 

Покарання білоруському правопорушнику призначено у вигляді обмеження волі строком на два роки без направлення до виправної установи закритого типу, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Вирок вже вступив в законну силу.

 

Згідно з матеріалами справи, правопорушник за допомогою спеціальних програм надавав споживачам неправомірний доступ до перегляду закритих супутникових телеканалів «Триколор ТВ».

 

Він поширював підроблені смарт-карти доступу до мережі оператора як серед своїх безпосередніх клієнтів, яким встановлював супутникове обладнання, так і в інших країнах - через інтернет, одержуючи кошти від громадян Білорусі, України, Литви, Казахстану і Росії на адреси електронних гаманців, зареєстрованих за паспортними даними іншої людини.

 

Як зазначено в обвинувальному висновку, з березня 2012 року по жовтень 2012 він збув 133 смарт-карти, вартістю від 20 до 40 доларів. Вартість «піратської» картки часто перевищувала вартість легальної підписки на пакети телеканалів «Триколор ТВ».

 

«Ми не перший рік ведемо боротьбу з «піратами». Безумовно, кількість бажаючих заробити на продажу нелегальних смарт-карт помітно зменшилася. Цей вирок - доказ того, що «пірату» не вдасться уникнути покарання, де б він не проживав. При цьому «піратська» діяльність не тільки переслідується за законом, а й економічно невигідна для користувача. Адже, як правило, в ході розслідування подібних кримінальних справ обладнання і «піратські» смарт-карти вилучаються у власників і долучаються до матеріалів справи. В результаті громадяни, що придбали «піратські» смарт-карти, позбавляються і грошей, і можливості перегляду телеканалів, а також можуть бути притягнуті до відповідальності за здійснення нелегального перегляду», -  заявили у  службі безпеки «Триколор ТВ».

 

Компанія заявляє, що це не перший випадок у практиці з протидії «супутниковому піратству», коли їй вдалось добитися винесення обвинувального вироку у справі, порушеній за межами Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду