В Ужгородському районі невідомі напали на знімальну групу «Інтера»

В Ужгородському районі невідомі напали на знімальну групу «Інтера»

22 Жовтня 2013
4458

В Ужгородському районі невідомі напали на знімальну групу «Інтера»

4458
В Ужгородському районі невідомі напали на знімальну групу «Інтера»
В Ужгородському районі невідомі напали на знімальну групу «Інтера»

Вчора, 21 жовтня, близько 16.00 у селі Сюрте Ужгородського району (Закарпаття) двоє п'яних чоловіків напали на знімальну групу талеканалу «Інтер» - журналістку Марину Коваль та оператора Юрія Ковальова. Цю інформацію «Детектор медіа» пані Коваль підтвердила особисто.

 

Марина Коваль розповіла, що вона з оператором знімала сюжет у селах Ужгородського району «Про життя угорців на Закарпатті».  Коли у селі Сюрте оператор знімав зовнішні плани села, до нього підійшли двоє чоловіків 40-50 років та почали лаятись.

 

«Поки оператор знімав загальні плани, я сиділа у машині і чекала на нього. Двоє якихось п'яних чоловіків почали свистіти,  вживати ненормативну лексику. Оператор підійшов до мене і запропонував від'їхати долі і продовжити зйомку в іншому місці», - розповідає пані Коваль.

 

Журналісти вирішили не конфліктувати з нетверезими чоловіками і від'їхали від місця подій. За два кілометри знімальна група продовжила зйомку. Пізніше на нову локацію під'їхали ті самі чоловіки. Один з них вийшов з авто і почав бити оператора.

 

«Юра забав обладнання і побіг до нашої машини, в цей час я була з іншого боку дороги. Авто, на якому приїхали чоловіки, почало їхати на мене . Оператор підбіг до мене  і вже почав знімати цей інцидент, бо до того моменту ми старались не реагувати на чоловіків.   На відео у нас записані погрози. Один з чоловіків сказав, що вб'є мене. Вони не зважали на наші пояснення, що ми журналісти і знімаємо для каналу «Інтер» сюжет», - пояснює  журналістка.

 

Чоловіки поїхали геть лише тоді, коли  Марина Коваль почала телефонувати у міліцію.

 

«Це перший раз у житті у мене такий випадок. Я працюю з оператором на телебаченні з 2000 року. Ми знімали скандальні вибори у Мукачеві, інші резонансні події. Але вперше до нас застосували силу у селі, коли ми знімали звичайний рядовий сюжет. І це трапилось о четвертій дня в центрі села!», - обурюється пані Коваль.

 

Журналісти написали заяву до Ужгородського райвідділку міліції. Судмедексперти зафіксували у оператора синець на нозі. Також журналісти надали правоохоронцям відеозапис інциденту. За словами пані Коваль, наразі правоохоронцям вдалося встановити особу водія автомобіля.

 

Як повідомляє сайт каналу «Інтер», розпочато досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України) - відомості про вказаний факт 21 жовтня слідчим відділом Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4458
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
синичка
3831 дн. тому
Вот сволочи. Уже на журналистов нападают.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду