17 жовтня – підведення підсумків конкурсу «Проти раку – за життя!» у рамках Школи медичної журналістики

17 жовтня – підведення підсумків конкурсу «Проти раку – за життя!» у рамках Школи медичної журналістики

17 Жовтня 2013
2660

17 жовтня – підведення підсумків конкурсу «Проти раку – за життя!» у рамках Школи медичної журналістики

2660
17 жовтня – підведення підсумків конкурсу «Проти раку – за життя!» у рамках Школи медичної журналістики
17 жовтня – підведення підсумків конкурсу «Проти раку – за життя!» у рамках Школи медичної журналістики

17 жовтня у Києві розпочав роботу черговий модуль Школи медичної журналістики «Рак молочної залози: хворобу можна попередити». Проект реалізується з ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) спільно з Міністерством охорони здоров'я України та Громадською Спілкою «Міжнародний клуб лікарів і фармацевтів». Партнером заходу виступила фармацевтична компанія «Рош Україна». Навчання, що триватиме протягом двох днів, розраховане на понад 30 журналістів з різних регіонів України. У рамках заходу також будуть підведені підсумки конкурсу журналістських матеріалів на найкраще висвітлення тематики онкологічних захворювань «Проти раку - за життя!» та проведення Всеукраїнської прес-конференції «Рак молочної залози: як українкам попередити хворобу?» за участю лікарів та медичних експертів.

 

У відкритті модулю Школи взяли участь перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур, голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко, генеральний директор компанії «Рош Україна» Деян Нешич.

 

Як зауважив під час відкриття Школи Олександр Качур, рак молочної залози посідає перше місце у структурі онкозахворювань. Рівень захворюваності зріс, ці цифри не знижуються, що викликає занепокоєння фахівців. Найвищі показники захворюваності - у Севастополі, Києві. Найнижче - у Закарпатській та Івано-Франківській областях.

 

«Головним у боротьбі з хворобою залишається її раннє виявлення. Саме тому профілактика - обовязок кожної жінки. Мало хто звертається до лікарів з метою профілактики. Саме тому такі ініціативи, як Школа медичної журналістики та "Турбуйся про них" - дуже важливі, і ми будемо їх надалі підтримувати. В рамках проекту "Турбуйся про них" пройшли обстеження по виявленню онкозахворювань близько 700 журналісток, зараз він триває в регіонах», - зазначив Олександр Качур.

 

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, Школа медичної журналістики вже стала системним проектом, який розвивається і вдосконалюється: «Спираючись на цей досвід, ми розвиваємо професійне навчання з іншої тематики. Досвід показує, що такі спеціалізовані навчальні журналістські пули - найбільш професійні й викликають інтерес у представників ЗМІ».

 

Олег Наливайко поінформував учасників Школи про пріоритети та останні напрацювання НСЖУ, закликав журналістів брати участь у професійних конкурсах, які проводить Спілка.

 

Генеральний директор фармацевтичної компанії "Рош Україна" Деян Нешич зазначив: цього року за підтримки компанії відбулося вже 3 модулі Школи медичної журналістики.

 

«Хочу подякувати вам за небайдужість до соціально важливої теми онкозахворювань і подякувати за якісні публікації. Завдяки вам суспільство стало вірити, що рак можна перемогти», - звернувся до журналістів пан Нешич.

 

У рамках дводенного семінару журналісти матимуть змогу поспілкуватися з провідними фахівцями-онкологами, відвідати сучасну онкологічну клініку «Інновація» та пройти діагностику.

 

Також під час заходу передбачені майстер-класи відомих журналістів провідних фаціальних медіа. Зокрема, про досвід відстоювання журналістами інтересів героїв публікацій на медичну тематику розповідатиме редактор репортерського відділу газети «Голос України» Ольга Вауліна, а про відповідальність медіа за публікації медичного характеру - головний редактор газети «Здоровье. Кухня. Огород» - Оксана Рябчун.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду