Переміщені журналісти УНІАН подали до суду на керівництво

Переміщені журналісти УНІАН подали до суду на керівництво

27 Вересня 2013
5935
27 Вересня 2013
18:18

Переміщені журналісти УНІАН подали до суду на керівництво

5935
Переміщені журналісти УНІАН подали до суду на керівництво
Переміщені журналісти УНІАН подали до суду на керівництво

27 вересня четверо журналістів, співробітників інформаційного агентства УНІАН оскаржили в Шевченківському районному суді їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на самих журналістів. Факт подання позову також підтвердила «Детектор медіа» юрист Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Тетяна Котюжинська.

 

Позов подали Любов Жаловага, Валентина Романенко, Олександр Волинський і Тетяна Майданович (п'ятий переміщений журналіст Роман Романюк віднедавна вже не працює в УНІАН).

 

Як повідомила Тетяна Котюжинська, у позовній заяві журналісти просять суд визнати їх переміщення у новостворений відділ телемоніторингу незаконним і зобов'язати гендиректора ТОВ «УНІАН» Вадима Осадчого скасувати відповідний наказ.

 

«У позовній заяві також наголошується, що ті функціональні обов'язки, з якими журналістів приймали на роботу, не відповідають їхнім теперішнім функціональним обов'язкам, які визначені завданнями, які перед ними поставило керівництво», - наголосила медіаюрист.

 

Наразі «Детектор медіа» намагається взяти коментар у Вадима Осадчого з приводу позовної заяви чотирьох журналістів. Раніше пан Осадчий у коментарі ТК наголошував, що всі дії здійснено відповідно до законодавства, для всіх працівників збереглися їхні поточні посади і посадові оклади.

 

У той самий час прес-служба НМПУ повідомила, що ситуація в агентстві УНІАН буде обговорюватися на прес-конференції у Брюсселі 30 вересня. За інформацією медіа-профспілки, на ній ітиметься про боротьбу незалежних журналістів за свободу слова напередодні підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. У прес-конференції візьмуть участь: Марк Грубер, директор Європейської федерації журналістів, Юрій Луканов, голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ), Сергій Воропаєв, брюссельський кореспондент інформаційного агентства УНІАН.

 

Нагадаємо, 28 серпня п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН керівництво оголосило про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАН: Любов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович.

 

Журналісти підписали наказ про переміщення, але заявили, що він порушує умови колективного договору. Пізніше вони назвали це кадрове рішення «помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті».

 

Гендиректор УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду