Міліція  відкрила провадження  за фактом переслідування журналіста «Новостей Донбасса»

Міліція відкрила провадження за фактом переслідування журналіста «Новостей Донбасса»

25 Вересня 2013
5259
25 Вересня 2013
15:59

Міліція відкрила провадження за фактом переслідування журналіста «Новостей Донбасса»

5259
Міліція  відкрила провадження  за фактом переслідування журналіста «Новостей Донбасса»
Міліція  відкрила провадження  за фактом переслідування журналіста «Новостей Донбасса»

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом переслідування журналіста інтернет-видання «Новости Донбасса» Віталія Сізова. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на інформацію головного редактора видання Олексія Мацука.

 

Попередня кваліфікація провадження - ч. 2 ст. 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

 

Згідно інформації прокуратури, проведення досудового розслідування доручено СВ МУ ГУМВС України в Донецькій області, куди направлені матеріали кримінального провадження. Досудове розслідування наразі триває.

 

Вчора, 24 вересня, головний редактор видання Олексій Мацука повідомив ІМІ, що  зранку, 9.50 троє невідомих чоловіків намагалися вдертися до офісу «Новостей Донбасса». За його словами, чоловіки в чорних куртках намагалися виламати двері офісу. Головред викликав міліцію і пов'язує інцидент зі стеженням, яке велося за ним та його колегою Віталієм Сизовим.

 

Нагадаємо, 16 вересня Олексій Мацука заявив, що за ним і за журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. За його словами, стеження за ними почалося з кінця серпня - відтоді, коли вони стали писати розслідувальні матеріали. Свої матеріали журналісти публікують на сайті видання та на сайті «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері, зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду