Забудовник подав позов у 500 тис. грн проти журналіста газети «Сегодня»

Забудовник подав позов у 500 тис. грн проти журналіста газети «Сегодня»

10 Вересня 2013
6423
10 Вересня 2013
16:18

Забудовник подав позов у 500 тис. грн проти журналіста газети «Сегодня»

6423
Перше засідання суду призначено на 18 вересня
Забудовник подав позов у 500 тис. грн проти журналіста газети «Сегодня»
Забудовник подав позов у 500 тис. грн проти журналіста газети «Сегодня»

Компанія-забудовник ТОВ «Тельбін ІВА» подала позов на редактора відділу «Світ» газети «Сегодня» Ірину Ковальчук та на громадського активіста Андрія Наконечного через звинувачення у тому, що їх діяльність з порятунку скверу по вул. Серафимовича, 6-а, у Києві нанесла збитки репутації компанії. Про це повідомила Ірина Ковальчук у своєму блозі на «Детектор медіа».

 

ТОВ «Тельбін ІВА» вимагає у суді виплати відшкодування у сумі 500 тис. грн. Ірина Ковальчук вважає, що позов «на безпрецедентну в історії України суму» є тиском на неї як на активіста і як журналіста, якому «хочуть перешкодити публікувати статті на тему скандального будівництва на Березняках і брати участь в акції протесту».

 

Судові засідання у справі призначені на 18 вересня. «Примітно, що якимось загадковим чином суддя Дніпровського райсуду Вернидуб призначив перше засідання за позовом проти мене і Наконечного на той самий день, що й Адміністративний суд Києва, де розглядається наш позов до Київради про розірвання договору на оренду землі зі сквером з "Тельбін ІВА". Різниця між судами, що проходять у різних районах Києва - 2 години», - пише Ірина Ковальчук.

 

За словами Ірини Ковальчук, до фірми, яка хоче забудувати сквер, причетні народні депутати від УДАРу Андрій Странніков і Валерій Іщенко. За її даними, саме вони були засновниками цієї фірми.

 

У коментарі «Детектор медіа» Андрій Странніков сказав, що немає ніякого відношення до судового позову і немає жодного стосунку до ТОВ «Тельбін ІВА». Натомість, за його словами, він є одним із захисників скверу, хоча й не є організатором акцій протесту.  «Я поважаю журналістів і їх діяльність, тому ніколи не мав наміру з ними судитися», - запевнив пан Странніков. Він вважає, що хтось намагається очорнити політичну силу, від якої він балотувався.

 

«Детектор медіа» намагалася зв'язатися з ТОВ «Тельбін ІВА», телефони фірми не відповідають. «Детектор медіа» оприлюднить позицію ТОВ «Тельбін ІВА», як тільки компанія надасть свій коментар. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду