Від імені «Інтерфакс-Україна» розсилають фейкову новину про Клюєвих

3 Вересня 2013
4411

Від імені «Інтерфакс-Україна» розсилають фейкову новину про Клюєвих

4411
Від імені «Інтерфакс-Україна» розсилають фейкову новину про Клюєвих

Від імені інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» невідомі розіслали фейкову новину про те, що Андрій та Сергій Клюєви 1 вересня проводили зустрічі з кандидатами в уряд. Таке повідомлення, підписане «Інтерфаксом-Україна», надійшло на електронну адресу «Детектор медіа» зі скриньки office@interfax.kiev.ua.

 

У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко повідомив, що ця новина не надсилалася із серверу агентства: «Людина, яка її надсилала, просто вклала в лист нашу зворотною адресу. Це навіть не злам поштової скриньки. Просто якимось чином у відправці зазначили нашу адресу». Зараз співробітники агентства намагаються з'ясувати, з якої скриньки виходило це повідомлення.

 

 

Зі слів пана Мартиненка, наразі жодне з видань не розмістило цієї новини з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

«За останній день ця новина була розміщена на великій кількості сайтів, які прийнято називати "зливними бачками". Вона стоїть без посилання на нас. Текст на різних ресурсах не принципово, але відрізняється. Тобто можна говорити, що люди, які її розміщували, для кожного ресурсу написали окрему версію. Це додаткові зусилля, які, певно, були оплачені. На сьогодні  для таких розміщень в інтернеті бюджет проекту - близько 500 доларів», - сказав Олександр Мартиненко.

 

За його словами, зараз у політиці «багато людей з хворою фантазією», тому хто саме міг задіяти агентство в цій провокації, він не знає: «Політичний сезон розпочався, і я думаю, ми неодноразово побачимо такі речі в різних місцях, як би ми не закликали всіх зупинитися».

 

Після цього випадку гендиректор агентства планує посилити заходи безпеки. «Також хочу всім нашим клієнтам нагадати, що у випадку сумнівів походження інформації звертайтеся до нас, і ми оперативно реагуватимемо», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду