У регіонах розповсюджують паперовий клон «Української правди»

У регіонах розповсюджують паперовий клон «Української правди»

3 Вересня 2013
9700

У регіонах розповсюджують паперовий клон «Української правди»

9700
У регіонах розповсюджують паперовий клон «Української правди»
У регіонах розповсюджують паперовий клон «Української правди»

Наприкінці серпня - на початку вересня в низці регіонів, зокрема в Херсоні, Івано-Франківську, Полтаві та Кременчуці, були поширені газети з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда». Про це повідомляють інформаційне агентство Regnum, сайт «Херсонские вести» і речник ВО «Свобода» Олександр Аронець у Facebook.

 

У газеті використовуються шрифти «Української правди», а на першій сторінці міститься логотип інтернет-видання. Як вказано у вихідних даних газети, тираж від 23 серпня становить 1 мільйон примірників.

 

У публікаціях газети критикується опозиція та деякі представники влади - голова Адміністрації президента Сергій Львовчкін та олігарх Дмитро Фірташ. «У номері всього один позитивний матеріал - стаття лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука, у якій він розхвалює Митний союз, критикує дії української влади і виправдовує поведінку російської сторони в торговому конфлікті між країнами», - аналізує видання Regnum.

 

Стаття, підписана Віктором Медведчуком, розміщена внизу першої шпальти під заголовком «Власть и оппозиция действуют не в интересах страны».

 

«Перевірка українських вантажів на російсько -українському кордоні , яку деякі гарячі голови вже охрестили торговою війною , є лише передвісником нових відносин з Росією. Якщо наші політики виберуть асоціацію з ЄС, такі перевірки стануть нормою», - йдеться в статті Медведчука в газеті.

 

Темою номеру фальшивої «Української правди» стали медіаактиви олігархів. Матеріал із заголовком «Говорят и показывают олигархи» займає першу шпальту видання з подальшим продовженням на третій сторінці.

 

Автором одного з матеріалів - «Новый поход Луценко в политику профинансирует Третьяков» - є журналіст Олександр Чаленко.

 


 

Нагадаємо, тиждень тому в інтернеті з'явився сайт «антиджинсових» новин «Українська кривда», зовнішній вигляд якого дуже схожий на дизайн інтернет-видання «Українська правда». Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій та ніби мають на меті боротись із замовними матеріалами. Джерела «Детектор медіа» повідомляють, що до ресурсу має відношення в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця, але сам пан Костриця заперечив свою причетність до проекту.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Олександра Аронця

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9700
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Укрправда
3887 дн. тому
Если Чаленко тут пасется - точно Москва. И, вполне возможно, Медведчук
Yurko_Hmel
3887 дн. тому
А не странно ли, что только одна позитивная статья от Медведчука в этой газете? Ведь именно его подозревали в причастности к ее созданию...мол, он заказчик, а Петров исполняет его прихоти.
Petrovi4
3887 дн. тому
Таки вся акція спрямована саме проти Укр.правди, а не проти всієї преси. Адже не просто так вже й паперову версію запустили. Значить, це точно конкурентні газети. Я думав, тут причетний Подоляк з Обозревателя, а тут вже й Костриця підозрюється.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду