Суд скасував вирок директору донецького стадіону, який побив журналіста за зйомку Ріната Ахметова

Суд скасував вирок директору донецького стадіону, який побив журналіста за зйомку Ріната Ахметова

28 Серпня 2013
4401

Суд скасував вирок директору донецького стадіону, який побив журналіста за зйомку Ріната Ахметова

4401
Суд скасував вирок директору донецького стадіону, який побив журналіста за зйомку Ріната Ахметова
Суд скасував вирок директору донецького стадіону, який побив журналіста за зйомку Ріната Ахметова

Апеляційний суд Донецької області скасував рішення Київського районного суду Донецька від 13 червня про визнання винним директора регіонального спорткомплексу «Олімпійський» Геннадія Каліщука у побитті фотокореспондента Національного українського агентства «Укрінформ» Ігоря Ткаченка. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на адвоката постраждалого журналіста Тетяну Іванову.

 

Інцидент з побиттям журналіста стався в 2008 році. Під час тривалих судових розглядів суд першої інстанції визнав пана Каліщука винним у скоєнні злочину - завданні легких тілесних ушкоджень Ігорю Ткаченку і оштрафував його, але Апеляційний суд скасував вирок і направив справу до суду першої інстанції на перегляд.

 

13 червня суд першої інстанції розглянув справу по-новому і знову визнав, що Геннадій Каліщук наніс легкі тілесні ушкодження Ігорю Ткаченку і присудив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень. Однак суд вирішив звільнити пана Каліщука від покарання у зв´язку із закінченням терміну давності справи.

 

Адвокат журналіста також повідомила, що після скасування вироку від 13 червня Апеляційний суд Донецької області направив справу про побиття журналіста не до суду першої інстанції на перегляд, а на додаткове розслідування в міліцію. На думку Тетяни Іванової, все це робиться для того, щоб зняти з пана Каліщука судимість.

 

«Кінець тут простий і зрозумілий. Сьогодні справу до суду першої інстанції не направили з однієї тільки причини - Каліщуку не можна мати судимість, і тому цю справу треба було відправити слідству. Слідчим тепер нічого не треба буде робити, тепер вони винесуть постанову про закриття справи через закінчення строку притягнення до відповідальності, і все. Це все згідно із законом. А оскільки справа вже не потрапляє знову до суду, то у Каліщука - немає судимості», - пояснила адвокат.

 

Ігор Ткаченко подаватиме касаційну скаргу на судове рішення, щоб скасувати  рішення Апеляційного суду Донецької області. Касація розглядатиметься у Вищому спеціалізованому суді Києва.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 15 березня 2008 року у Донецьку по завершенні матчу «Шахтар» (Донецьк) - «Металіст» (Харків) було побито фотокореспондента Ігоря Ткаченка. За словами пана Ткаченка, під час виконання ним своїх службових обов'язків на нього накинувся директор РСК «Олімпійський» Геннадій Каліщук і, вигукуючи лайливі слова та погрози на адресу фотокореспондента, заборонив знімати народного депутата Ріната Ахметова, який перебував у VIP-ложі стадіону.

 

На запитання журналіста, чому цих людей не можна фотографувати, директор стадіону спершу вдарив по об'єктиву фотоапарату, а потім - і самого кореспондента в обличчя, після чого пообіцявши йому «фізичну розправу за межами стадіону».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду