В Одесі журналістам перешкоджали знімати рейдерське захоплення - міліція не відреагувала (ВІДЕО)

27 Серпня 2013
5706

В Одесі журналістам перешкоджали знімати рейдерське захоплення - міліція не відреагувала (ВІДЕО)

5706
В Одесі журналістам перешкоджали знімати рейдерське захоплення - міліція не відреагувала (ВІДЕО)

22 серпня в Одесі під час силового захоплення магазину невідомі перешкоджали знімальній групі місцевого телеканалу «Новая Одесса» вести зйомку, фізичної шкоди зазнав журналіст телеканалу Вадим Шпаченко. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на сюжет телеканалу.

 

Як йдеться у сюжеті, до редакції телеканалу надійшов сигнал про рейдерське захоплення приміщення магазину. Суперечка про розподіл майна виникла через розлучення чоловіка та дружини, які володіли магазином. Представники чоловіка вдерлися в приміщення, зняли ручки і заблокувалися зсередини.

 

«Наша знімальна група спробувала коректно розібратися в ситуації, щоб висвітлити подію, але отримала не тільки агресивний відсіч з боку загарбників, але і повну байдужість з боку міліції», - йдеться у сюжеті.

 

Пан Шпаченко розповів, що рейдерське захоплення та запобігання зйомці відбувалось на очах міліціонерів. Коли журналістам заборонили фіксувати події, журналісти звернулись до присутнього капітана міліції, але він проігнорував звернення. На зауваження про перешкоджання журналістській діяльності міліціонер сказав: «Без коментарів».

 

Також із сюжету журналістів «Новой Одессы» видно, що чоловік, який «штовхав журналіста і раніше представлявся господарем магазину, побачивши іншу відеокамеру, виявився випадковим перехожим». На питання журналіста, навіщо він його штовхав, чоловік відповів: «Вас ніхто не штовхав, ви самі на мене налетіли».

 

Вадим Шпаченко написав заяву у міліцію зі скаргою про перешкоджання журналістській діяльності та про бездіяльність міліції.

 

 

Нагадаємо, 21 серпня в Одесі охорона ринку «7-й кілометр» напала на знімальну групу телеканалу «Нова Одеса» - журналіста Дмитра Долматова і оператора Олега Шпака. Під час зйомок сюжету про завищені тарифи для підприємців співробітники адміністрації, намагаючись завадити роботі журналістів, декілька разів вдарили по камері та зірвали з оператора навушники.

 

Цього ж дня в Одесі двоє невідомих з автомобілю «Тойота», який порушував правила дорожнього руху, напали на знімальну групу місцевого «Третього цифрового каналу»: журналіста Олексія Іщенка та оператора Дмитра Іщенка. Як повідомив телеканал, нападники нанесли медійникам тілесні ушкодження, цеглинами побили вікна та кузов автомобіля, розбили приймач радіосистеми sennheiser j3 і, погрожуючи ножем, забрали мобільний телефон і камеру, на які велася зйомка. Як повідомляла «Детектор медіа», 22 серпня міліція затримала підозрюваних у нападі на знімальну групу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5706
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолий
3866 дн. тому
Капитан прикидывается непонятливым. Просто не желает выполнять свои обязанности. Потому что для него общественное мнение ничто. Прикажут - будет делать, не прикажут - будет тянуть время. Он не самостоятельный и боится только начальства.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду