Суд продовжить розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради щодо цифрового конкурсу

Суд продовжить розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради щодо цифрового конкурсу

8 Серпня 2013
9855

Суд продовжить розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради щодо цифрового конкурсу

9855
Суд продовжить розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради щодо цифрового конкурсу
Суд продовжить розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради щодо цифрового конкурсу

14 серпня відбудеться судове засідання у справі за позовом МТРК «Чернівці» до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо  конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне і місцеве мовлення). Про це повідомляє прес-служба Незалежної асоціації телерадіомовників (НАТ).

 

Позивач вимагає визнати протиправним рішення від 15.04.2011р. у частині оголошення конкурсу на вільних каналах мовлення у багатоканальній мережі MX-5 у Чернівцях  і прилеглих районах та скасувати рішення про визначення переможців конкурсу на цій території. 

 

Позов був поданий до  Окружного адміністративного суду м. Києва ще восени 2011 року, проте за клопотанням Нацради провадження у справі було зупинено до прийняття рішення у іншій справі, розпочатій за позовом Незалежної асоціації телерадіомовників до Національної ради про визнання протиправним рішення № 824 від 15.04.2011 року про оголошення конкурсу на цифрове мовлення в цілому по Україні.

 

У  грудні 2012 року провадження було поновлено після того, як набуло законної сили рішення Окружного адміністративного суд Києва про відмову у задоволенні позову асоціації.

 

Як пише НАМ, розгляд неодноразово відкладався через заміну головуючого  судді Андрія Федорчука, який взяв самовідвід, та залучення до розгляду справи в якості третіх осіб компаній - переможців конкурсу у Чернівцях і прилеглих районах - Чернівецької ОДТРК,  ТОВ «Місто ТБ», ТОВ «Чернівецький промінь та ТОВ «Партнер ТВ».  Усі переможці, окрім ТОВ «Партнер ТВ», яке відсутнє за місцем державної  реєстрації, беруть участь у розгляді справи.

 

За інформацією асоціації,  на сьогодні МТРК «Чернівці»  -  єдина телекомпанія в Україні, яка продовжує оскаржувати в суді результати цифрового конкурсу на регіональне та місцеве мовлення.

 

«Ми очікуємо, що рішення суду буде справедливим, відповідно до закону.  Маємо намір пройти всі судові інстанції від початку - до кінця і, якщо буде треба - звертатимемося в Європейський суд з прав людини», - зазначив Геннадій Сергеєв, директор МТРК «Чернівці».

 

Справу МТРК «Чернівці» веде юрист Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Фоміна. Головуючий суддя - Ігор Погрібніченко.

 

Нагадаємо, 5 квітня Незалежна асоціація телерадіомовників повідомила про те, що оскаржила в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення Нацради щодо цифрового конкурсу від 15 квітня 2011 року, і просить визнати їх протиправними та нечинними. Позивачами в справі є асоціація НАМ, ТОВ «Н.А.М» і МТРК «Чернівці», відповідачем - Нацрада.

 

Мова йде про рішення № 823 «Про затвердження Конкурсних умови на отримання ліцензії на вільних каналах мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVВ-Т2 (МРЕG-4) (територіальна категорія мовлення - регіональне і місцеве мовлення)» та № 824 «Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення - регіональне та місцеве мовлення)», а також про рішення щодо п'ятьох переможців конкурсу - нових маловідомих компаній, які отримали велику частину частот: ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Партнер ТВ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду