До 15 вересня – прийом матеріалів на конкурс для волинських ЗМІ з гендерної тематики

29 Липня 2013
3061

До 15 вересня – прийом матеріалів на конкурс для волинських ЗМІ з гендерної тематики

3061
До 15 вересня – прийом матеріалів на конкурс для волинських ЗМІ з гендерної тематики

Громадські організації Волинський прес-клуб і Гендерний центр за підтримки Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» оголошують конкурс журналістських матеріалів з гендерної тематики, які висвітлюють питання дискримінації або дотримання прав людини за ознакою статі.

 

Мета цього конкурсу полягає в акцентуванні уваги на питаннях прав людини за ознакою статі в українському суспільстві.

 

Участь у конкурсі можуть взяти представники всіх медіа Волині (друкованих ЗМІ, телебачення, радіо та інтернет-видань), а також студенти й громадські діячі області, які цікавляться тематикою рівних прав і можливостей чоловіків та жінок.

 

Тематика матеріалів може стосуватися (але не обмежуватися) соціальної сфери (відпустки по догляду за дитиною, працевлаштування, забезпечення умов праці та ін.), медицини, освіти, юриспруденції, журналістики, військової галузі, політики, влади, бізнесу, розбудови громадянського суспільства, сім'ї та побудови гармонійних відносин між жінками та чоловіками, психології особистості, лідерству та ін.

 

На конкурс можна надсилати як уже опубліковані/подані в ефір матеріали, так і раніше не оприлюднені. Всі роботи будуть опубліковані на сайті Волинського прес-клубу в рубриці «Гендер і медіа».

 

Формат подачі:

- для друкованих видань - оригінал тексту у форматі Microsoft Word, скан-копія публікації у виданні і посилання на інтернет-сторінку (за наявності);

- для електронних ЗМІ (радіо, телебачення) - запис передачі/сюжету на диску або флеш-карті і посилання на інтернет-сторінку (за наявності);

- для інтернет-видань - посилання на інтернет-сторінку або оригінал тексту у форматі Microsoft Word (якщо матеріал не був опублікований);

- для студентів і громадських активістів: якщо матеріали були опубліковані - оригінал тексту у форматі Microsoft Word, скан-копія публікації у виданні і посилання на інтернет-сторінку (за наявності); якщо матеріали звучали в ефірі - запис передачі/сюжету на диску або флеш-карті і посилання на інтернет-сторінку (за наявності).

 

Критерії оцінювання:

- рівень розкриття теми дотримання прав людини;

- рівень дотримання професійних і етичних стандартів журналістики;

- актуальність ілюстративність матеріалу.

 

Оцінювання робіт проводитиме журі, до складу якого входитимуть організатори конкурсу, фахівці з питань прав людини та журналісти (до завершення конкурсу імена не розголошуються).

 

Учасників конкурсу буде нагороджено призами, а переможців - дипломами і цінними подарунками. Стартовий призовий фонд складає 2000 грн і може бути збільшений, залежно від кількості та якості поданих матеріалів.

 

Кінцевий термін подачі матеріалів - 15 вересня.

 

Заявки потрібно надсилати  до Волинського прес-клубу lutsk@cure.org.ua  і за адресою: вул. Шевченка, 14 (Будинок вчителя, 2-й пов.). Тел. для довідок: (0332) 72-45-48, 066-203-50-31.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду