Суди створять прес-служби, щоб зменшити кількість «сумнівної інформації» у ЗМІ

Суди створять прес-служби, щоб зменшити кількість «сумнівної інформації» у ЗМІ

23 Липня 2013
6530

Суди створять прес-служби, щоб зменшити кількість «сумнівної інформації» у ЗМІ

6530
Суди створять прес-служби, щоб зменшити кількість «сумнівної інформації» у ЗМІ
Суди створять прес-служби, щоб зменшити кількість «сумнівної інформації» у ЗМІ

Українська Державна судова адміністрація має намір зобов'язати  суди організувати свої прес-служби або ввести штатні посади прес-секретарів. Про це розповіла в інтерв'ю виданню «Закон і Бізнес» голова Ради суддів загальних судів, голова Печерського районного суду Києва Інна Отрош.

 

«Сьогодні при Державній судовій адміністрації створено робочу групу з питань комунікацій, яка розроблятиме концепцію єдиного прес-центру судової влади. Цим документом буде передбачено також введення в кожному суді посади прес-секретаря», - сказала пані Отрош.

 

Голова Печерського райсуду вважає, що  наразі у ЗМІ необ'єктивно висвітлюється діяльність судів.

 

«Випадки корупції в судовій системі не лише мають всебічно висвітлюватися, а й отримувати категоричну та безкомпромісну оцінку як суддівської спільноти, так і суспільства в цілому. Інше питання, що в ЗМІ не завжди об'єктивно висвітлюються певні події, до яких причетні законники або працівники апарату. Буває також, що журналісти роблять узагальнюючі висновки з поодиноких випадків», - прокоментувала журналістську діяльність суддя.

 

Інна Отош вважає, що інколи особисті політичні переконання автора матеріалу, або ж бажання підвищити рейтинг ЗМІ шляхом поширення сумнівної інформації призводять до того, що суспільство отримує неякісний інформаційний продукт. Така інформація, на думку держслужбовця, шкодить авторитету суду і, навіть, може бути використана як засіб тиску: «Поширення неперевіреної, спотвореної, а інколи просто помилкової інформації про суд, безперечно, шкодить його авторитету. Під впливом таких повідомлень у суспільстві формується хибне, однак стійке уявлення про притаманність таких недоліків усій судовій системі. Загальновідомим є й те, що повідомлення в пресі інколи використовуються несумлінними учасниками процесу як один із засобів впливу та тиску на суд, що в цивілізованому суспільстві вважається неприпустимим».

 

Пані Отош переконана, що кількість випадків необ'єктивного висвітлення діяльності судів у ЗМІ можна скоротити, інформуючи про свою роботу самостійно через прес-служби.

 

«Інформаційна відкритість - це запорука підвищення рівня довіри громадян до правосуддя та зміцнення авторитету судової влади. Ми прагнемо якомога повніше й об'єктивніше повідомляти про свою діяльність громадськості, адже саме закритість і недомовки породжують зайві чутки й небилиці», - йдеться у інтерв'ю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду