Спілка журналістів і медіапрофспілка  вимагають відставки Захарченка і реформи міліції

Спілка журналістів і медіапрофспілка вимагають відставки Захарченка і реформи міліції

19 Липня 2013
6193

Спілка журналістів і медіапрофспілка вимагають відставки Захарченка і реформи міліції

6193
Спілка журналістів і медіапрофспілка  вимагають відставки Захарченка і реформи міліції
Спілка журналістів і медіапрофспілка  вимагають відставки Захарченка і реформи міліції

Рада Незалежної медіа профспілки (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) 19 липня спільно звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це інформує прес-служба НМПУ.

 

«Ми, Рада НМПУ і Національна спілка журналістів, вимагаємо звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка  та  провести реформу міліції. Міністр публічно давав обіцянки забезпечити безпеку журналістів, однак свого слова не дотримався.  У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку», - йдеться в спільній заяві НСЖУ і НМПУ.

 

Медіапрофспілка і Спілка журналістів  також звертаються до Генеральної  прокуратури з вимогою покарати міліціонерів- бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», які вночі 19 липня побили журналістів у центрі Києва.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 липня правоохоронці під час згнесення наметового містечка протестувальників із Врадіївки на Майдані Незалежності у Києві застосували силу проти журналістів 5-го каналу Андрія Ковальова і Олександра Аргата та оператора Дмитра Демішева.  Пан Ковальов постраждав від дій міліції кілька разів: його штовхали, били по голові. Олександра Аргата з оператором повалили на асфальт.  Один з підполковників міліції бив по камері та  погрожував Андрію Ковальову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду