Анатолія Шарія звільнили після суду у Нідерландах

Анатолія Шарія звільнили після суду у Нідерландах

19 Липня 2013
7991

Анатолія Шарія звільнили після суду у Нідерландах

7991
Анатолія Шарія звільнили після суду у Нідерландах
Анатолія Шарія звільнили після суду у Нідерландах

Українського журналіста Анатолія Шарія, заарештованого 16 липня в Амстердамі, відпустили вчора, 18 липня, після суду. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на подругу журналіста Ольгу Бондаренко. За її словами, пан Шарій уже на волі.

 

Нагадаємо, Анатолій Шарій, який рік тому одержав статус біженця у Литві, був заарештований 16 липня в Амстердамі. Про це повідомила його подруга, яка зараз перебуває в Нідерландах, зазначивши, що панові Шарію загрожує висилка в Україну, де він оголошений у розшук.

 

8 червня 2012 року пан Шарій одержав п'ятирічний статус політичного біженця і посвідку на проживання в Євросоюзі від Литви. Україну журналіст залишив у 2010 році нібито через переслідування з боку міліції. На даний час в Україні стосовно нього порушено дві кримінальні справи – за хуліганство і завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину зі штучним створенням доказів звинувачення. Журналіст назвав це спробою тиску у зв'язку з його професійною діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7991
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Минор
3924 дн. тому
Этот шари(й)ков - мразь ещё та. То, как он по заказу цинично облил грязью зверски убитую Оксану Макар и ее мать, полностью нго характеризует.
Сахаров
3926 дн. тому
Голандський суд відпустив Шарія, бо він і адвокати заявили, що в Україні йому загрожує реальна небезпека для життя через його гомосексуалізм
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду