У журналіста з Житомирщини обшукали квартиру та вилучили робочі документи - НМПУ

У журналіста з Житомирщини обшукали квартиру та вилучили робочі документи - НМПУ

16 Липня 2013
6332

У журналіста з Житомирщини обшукали квартиру та вилучили робочі документи - НМПУ

6332
У журналіста з Житомирщини обшукали квартиру та вилучили робочі документи - НМПУ
У журналіста з Житомирщини обшукали квартиру та вилучили робочі документи - НМПУ

12 липня співробітники Житомирського обласного управління міліції  вилучили у коростенського журналіста Анатолія  Лазаренка професійну техніку та робочі документи. Про це повідомляє Незалежна медіа профспілка України (НМПУ).

 

Кореспондент видання «Політком» та член НМПУ Анатолій  Лазаренко, у якого в квартирі відбувся обшук, висвітлює тему рейдерського захоплення Коростенського щебзаводу. 12 липня під час обшуку квартири журналіста було вилучено ноутбук, флешки та  документи,  що стосуються ПрАТ «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод» та ВАТ «Коростенський щебзавод». Дозвіл на обшук та вилучення речей журналіста надала слідчий суддя Олена Рожкова.

 

Профспілка звертає увагу, що відповідно до ч.1 ст.234 Кримінально-процесуального кодексу України,  обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Як йдеться у повідомлені НМПУ, Анатолій Лазаренко не вчиняв жодного кримінального проступку, і у нього не могло бути знарядь або майна здобутого у результаті вчинення кримінального правопорушення.

 

НМПУ також зазначає, що ст. 10 Європейської конвенції захисту прав та основоположних свобод людини та чинний Кримінально-процесуальний кодекс України (ст.ст. 9, 162 КПК України) захищають журналістську таємницю - інформацію, яка знаходиться у володінні журналіста чи ЗМІ, а також джерела інформації.

 

Комітет НМПУ звернеться до Генеральної прокуратури України з вимогою перевірити законність слідчих дій СУ УМВС України в Житомирській області по відношенню до кореспондента «Політком» Анатолія  Лазаренка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду