Доній: Норма закону про узгодження інтерв’ю чи коментаря має залишитися

Доній: Норма закону про узгодження інтерв’ю чи коментаря має залишитися

14 Липня 2013
6003

Доній: Норма закону про узгодження інтерв’ю чи коментаря має залишитися

6003
Народний депутат критично оцінює запропонований паном Княжицьким законопроект, яким передбачено і звільнення журналістів та ЗМІ від відповідальності за поширення інформації, отриманої шляхом інтерв’ю
Доній: Норма закону про узгодження інтерв’ю чи коментаря має залишитися
Доній: Норма закону про узгодження інтерв’ю чи коментаря має залишитися
Народний депутат України (позафракційний) Олесь Доній вважає, що в українському законодавстві має залишитися норма про узгодження інтерв’ю чи коментаря перед публікацією з особою, котра дала інтерв’ю. Про це він сказав у коментрарі УНН щодо законопроекту народного депутата Миколи Княжицького щодо скасування необхідності узгодження інтерв’ю.
 
Пан Доній сказав що поки що критично оцінює запропонований паном Княжицьким законопроект.  
 
«Це лише ініціатива одного депутата. Навіть не знаю, наскільки вона узгоджена всередині фракції "Батьківщина". І яким чином ця ініціатива потім ударить по самих депутатах з опозиційного середовища. Адже більшість з мас-медіа реально належить до бізнесу, який більше підконтрольний владі», - прокоментував Олесь Доній.
 
До того ж, за його словами, не всіх журналістів він вважає відповдальними. 
 
«І політиків потрібно контролювати, так само суспільство має право контролювати журналістів. В данному випадку узгодження тексту інтерв’ю, як на мене, один з механізмів контролю перед зловживанням… Журналісти виконують колосальну функцію медіаторів, вони фактично інформують суспільство. Якщо ця інформація викривлена, то і суспільству прищеплюється викривлена інформація», - зазначив пан Доній.
 
За словами депутата, він потрапляв у ситуації, коли давав інтерв’ю «дуже сумнівним журналістам». І  «не співпрацює з деякими виданнями через те, що вони перекручують інформацію».
 
«Я дуже часто не вичитую тексти, в залежності від ситуації. Але вважаю, що людини має право, в якої беруть коментар, дослідити чи цей коментар залишився без змін», - пояснив Олесь Доній.
 
Раніше Микола Княжицький зареєстрував законопроект від 2575а від 11.07.2013, яким пропонується публікувати інтерв’ю та коментарі без узгодження.
 
Ще одним важливим моментом є звільнення журналістів та ЗМІ загалом від відповідальності за поширення інформації, отриманої шляхом інтерв’ю – за умови, що людина, яка дала інтерв’ю, не надіслала обгрунтованих заперечень до моменту публікації.   
 
«Детектор медіа»
Фото - http://www.unn.com.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду