Адвокати Сніцарчук і Соделя утретє запитають Бондаренко, як до неї потрапив протокол про побиття журналістів

11 Липня 2013
6362

Адвокати Сніцарчук і Соделя утретє запитають Бондаренко, як до неї потрапив протокол про побиття журналістів

6362
Адвокати Сніцарчук і Соделя утретє запитають Бондаренко, як до неї потрапив протокол про побиття журналістів

Адвокати журналістів Ольги Снічарчук та Владислава Соделя, які постраждали під час мітингу 18 травня, мають намір подати третій запит до депутата від  Партії регіонів Олени Бондаренко. Вони хочуть отримати відповідь, звідки  регіоналка отримала копію протокола у справі щодо побиття журналістів, який вона зачитувала 24 травня в ефірі ток-шоу «Шустер live». Про це «Детектор медіа» сказала представник журналістів Вікторія Кіріна.

 

За її словами, наразі вже було надіслано два запити рекомендованою кореспонденцією до пані Бондаренко, однак відповіді на жоден з них не було отримано.

 

Нагадаємо, 24 травня під час ефіру «Шустер live» Олена Бондаренко прийшла до студії із копією протоколу і доводила, що Ольга Сніцарчук була на місці інциденту під час побиття як громадянка, а не як журналістка, бо саме так зазначено у документі.

 

Під час ефіру у програмі Савіка Шустера Олена Бондаренко пояснила, що документи слідства щодо побиття журналістів 18 травня потрапляють до неї, як до члена Тимчасової слідчої комісії ВР.

 

У відповідь  19 червня під час засідання  Комітету з питань свободи слова та інформації Ольга Сніцарчук закликала народного депутата від Партії регіонів Олену Бондаренко спростувати неправдиву інформацію, яка базується нібито на даних з протоколу у справі про її побиття.

 

Як писала «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - також за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду