Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів

Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів

3 Липня 2013
7286

Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів

7286
Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів
Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів

Член тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів побиття журналістів 18 травня в Києві, народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко вимагає зняти з посади голову ТСК Віталія Ярему. Про це вона заявила під час брифінгу 3 липня, повідомляє «Укрінформ».

 

«Наша ініціатива полягає у тому, що ми будемо пропонувати Верховній Раді замінити голову комісії пана Ярему на пана Курпіля, який також є членом нашої тимчасової слідчої комісії», - зазначила пані Бондаренко.

 

Член ТСК пояснила свою вимогу тим, що голова комісії, нардеп від фракції ВО «Батьківщина» Віталій Ярема подав у попередньому звіті ТСК неповну картину подій у Києві 18 травня. «Із чого і з ким почалася бійка, він не каже. Ярема також не каже про ті конфлікти, які відбувалися біля БРДМ, і зовсім не згадує ті моменти, що під час штурму БРДМу постраждали люди. Більше того, голова ТСК викинув всі факти, подані нами, про те, що люди, які брали участь у бійках і під час яких постраждали Сніцарчук та Содель, були зафіксовані й задіяні в охороні об'єднавчого з'їзду "Батьківщини" через місяць, 15 червня», - заявила Олена Бондаренко.

 

На думку пані Бондаренко, Віталій Ярема намагається «прикрити» своїх союзників по парламентській опозиції із партії «Свобода». «Ми розцінюємо його дії як намагання прикрити свою особисту неблаговидну участь у цих подіях, бо повторюсь: Віталій Ярема був безпосереднім учасником конфлікту, а також намагання відбілити і прикрити своїх поличних союзників - панів із депутатськими значками зі "Свободи", які здійснювали правопорушення в той день», - сказала на брифінгу пані Бондаренко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 липня під час засідання ТСК голова тимчасової слідчої комісії Віталій Ярема заявив, що передав голові Верховної Ради попередній звіт ТСК, підписаний чотирма опозиційними депутатами.  У відповідь на цю інформацію член комісії Олена Бондаренко заявила, що поданий звіт є сфальсифікованим. Вона повідомила, що чотири члени ТСК від Партії регіонів і КПУ підготують власний попередній звіт і також передадуть його на розгляд парламенту. Після її заяви члени ТСК від провладних фракцій залишили засідання комісії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду