Індустріальні асоціації підтримали законопроект, що звільняє провайдерів від відповідальності за очищення авторських прав

27 Червня 2013
5381

Індустріальні асоціації підтримали законопроект, що звільняє провайдерів від відповідальності за очищення авторських прав

5381
Індустріальні асоціації підтримали законопроект, що звільняє провайдерів від відповідальності за очищення авторських прав

Професійні об'єднання суб'єктів господарювання в сфері телекомунікацій та медіа  підтримали прийняття законопроекту № 2086а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного перегляду громадянами програм універсальної програмної послуги».

 

Про це йдеться у відкритому позиційному зверненні, яке підписали керівники асоціації «Укртелемережа», Телекомунікаційної палати України, Інтернет-асоціації України, Асоціації правовласників та постачальників контенту і Спілки кабельного телебачення України.

 

Авторами законопроекту є народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова і інформації Олена Бондаренко і Рустам Раупов. Депутати пропонують звільнити провайдерів програмної послуги від обов'язку укладати угоди з будь-якими суб'єктами авторського права та (або) суміжних прав і сплачувати винагороду або інші платежі за об'єкти цих прав, які використовує телерадіоорганізація при створенні програм універсальної програмної послуги.

 

«Реєстрація законопроекту цілком відповідає на виклики саморегуляції ринку та є необхідною мірою для забезпечення громадянам України ... безперешкодного доступу до програм універсальної програмної послуги. Таке право громадян сьогодні може бути порушеним у зв'язку зі спірними претензіями організацій колективного управління до провайдерів програмної послуги», - визначають у спільному повідомленні асоціації.

 

На думку представників галузевих асоціацій, законопроект відповідає суспільному інтересу та не призведе до обмеження прав власників авторського права або суміжних прав.

 

Громадські об'єднання закликали всіх зацікавлених осіб підтримати прийняття законопроекту.

 

Нагадаємо, що цей законопроект підтримав парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації, рекомендувавши Раді ухвалити його.

 

Водночас із критикою документу виступають організації колективного управління.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5381
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qwerty
3940 дн. тому
Ааа, карманные господа... Елена Бондаренко могла и сама такую "позицию" за них подписать. А что интересно по поводу этого законопроэкта говорит Госслужба Интелектуальной собственности? Она наверное тоже с ним согласна? Хотя, скорее всего - нет. Почему об этом ничего не пишут? Ведь она является регулятором в этой сфере. Может пусть Телекритика к ним обратится, раз уважаемые депутаты их седьмой дорогой обходят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду