У питанні щодо радіомовлення ZIK Нацрада довела свою заполітизованість – Доній

У питанні щодо радіомовлення ZIK Нацрада довела свою заполітизованість – Доній

24 Червня 2013
8281

У питанні щодо радіомовлення ZIK Нацрада довела свою заполітизованість – Доній

8281
У питанні щодо радіомовлення ZIK Нацрада довела свою заполітизованість – Доній
У питанні щодо радіомовлення ZIK Нацрада довела свою заполітизованість – Доній

Народний депутат Олесь Доній заявив, що вважає упередженою і заполітизованою позицію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у вирішенні питаня щодо надання ліценції на радіомовлення західноукраїнському медіахолдингу ZIK. Про це повідомляє прес-служба ZIK.

 

Олесь Доній надіслав до Нацради депутатське звернення з вимогою припинити блокування роботи Radolife, яке медіахолдинг ZIK узяв в управління.

 

«Нинішній склад Нацради не зацікавлений у посиленні позицій медіахолдингу ZIK, що є сильним гравцем у медіапросторі країни. Нацрада вирішила у будь-який спосіб завадити компанії, що вже володіє телеканалом, отримати ще й радіомовлення, незалежно від того, в який спосіб ZIK намагався це зробити - чи через участь у конкурсі на здобуття радіочастоти, чи укладанням комерційної угоди. Анулювання ліцензії відбулося не через вихід-невихід радіо в ефір, - тим більше, що радіомовлення ZIK організував блискавично, - а з політичних міркувань. Це прикро, адже Нацрада має бути поза політикою», - підкреслив нардеп.

 

У відповіді Олесеві Донію голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що в разі оголошення нового конкурсу на частоту 107,2 FM у Львові медіахолдинг ZIK має право взяти в ньому участь. Народний депутат вважає таку відповідь цинічною:  «Ми ж розуміємо: якщо Нацрада не має бажання допустити радіомовлення ZIKом, то медіахолдинг знову може не здобути перемоги в конкурсі. Частоту віддадуть якійсь підставній компанії, що не зуміє протягом року почати радіомовлення».

 

На думку нардепа, ситуація з радіо ZIK - тривожний сигнал для усіх незалежних українських ЗМІ. «Це дуже небезпечний процес. Переконаний, що сьогодні українським медіа потрібно активно долучати на свою підтримку світову громадськість, вказувати їй на спроби монополізації ЗМІ. Буде прикро, якщо на якомусь етапі українському радіо і телебаченню доведеться організовувати своє мовлення з територій інших держав. Але виникає враження, що до цього й іде», - впевнений Олесь Доній.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на засіданні 19 червня зазначив, що надішле звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо позбавлення ліцензії радіо Radiolife.

 

Нагадаємо, що 5 червня Національна рада вирішила анулювати ліцензію ТОВ «Бюро ідей», яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, на радіомовлення з позивним Radiolife на частоті 107,2 МГц у Львові у зв'язку з відсутністю передбаченого ліцензію початку мовлення протягом року.

 

Нацрада не дослухалася прохань керівництва ZIK зважити на те, що в ТОВ «Бюро ідей» уже працевлаштовано 30 осіб, закуплена техніка, і радіо виходить в ефір з позивним Radiolife з 25 травня - це все було зроблено за дві доби, відтоді, як ZIK узяв компанію в управління (23 травня). ZIK мав намір запустити на частоті 107,2 МГц замість Radiolife «Радіо ZIK».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду