Комітет зі свободи слова не підтримав законопроект про заборону сексизму

20 Червня 2013
6241

Комітет зі свободи слова не підтримав законопроект про заборону сексизму

6241
Комітет зі свободи слова не підтримав законопроект про заборону сексизму

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації не підтримав законопроект №2028а «Про  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони проявів сексизму у рекламі».

 

Члени комітету  не погодились із визначенням сексизму у цьому законопроекті.

 

Автори законопроекту народні депутати Ірина Бережна, Олег Ляшко, Анжеліка Лабунська та Констянтин Бондарєв пропонують ввести таке визначення сексизму: «Сексизм - один з видів дискримінації за ознакою статі, виражений у поширенні ідей, що ґрунтуються на твердженні про неповноцінність, перевагу однієї статі над іншою, недооцінці або упередженні щодо представників тієї чи іншої статі в цілому або стереотипізації суджень стосовно представників тієї чи іншої статі».

 

Нардепи також пропонують  доповнити  статтю 8 «Загальні вимоги до реклами» закону «Про рекламу»  положеннями про заборону поширювати повідомлення, що містять прояви сексизму.

 

«У цьому законопроекті  сексизм визначається як дискримінація за ознаками статі. Але ж у чинному  законі про рекламу й так є забороняється розміщувати дискримінаційні твердження за ознаками расової та національної належності, статі», - наголосила Олена Кондратюк.

 

За словами заступника голови комітету Ігоря Мірошниченка, якщо ми скаже «Прекрасна половина людства», то відповідно до положень згаданого законопроекту - це можна буде вважати сексизмом.

 

Перший заступник голови Олена Бондаренко зазначила, що реклама порошку, де фігурують одні жінки, теж можна сприйняти як сексизм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду