Комітет свободи слова звернеться до Нацради щодо ситуації з радіо ZIK

19 Червня 2013
6528

Комітет свободи слова звернеться до Нацради щодо ситуації з радіо ZIK

6528
І контролюватиме справу журналіста «Трускавецького вісника», якому головний лікар зламав ногу
Комітет свободи слова звернеться до Нацради щодо ситуації з радіо ZIK

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на засіданні 19 червня зазначив, що надішле звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо позбавлення ліцензії радіо Radiolife, що перейшло у властність ZIK. Члени Комітету заслухали генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова та юриста Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олега Шосталя.

 

На думку пана Добродомова, Нацрада вчинила «неморально», позбавивши ТОВ «Західна інформаційна корпорація» (ZIK) радіочастот. Гендиректор ZIK звернувся до Комітету з проханням направити до Наради запит з вимогою надати статистику подібних випадків, а саме - скільки разів вони подавали до суду на анулювання ліцензії за те, що телерадіокомпанії не мовили протягом року в ефірі. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 червня Національна рада вирішила анулювати ліцензію ТОВ «Бюро ідей», яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, на радіомовлення з позивним Radiolife на частоті 107,2 МГц у Львові у зв'язку з відсутністю передбаченого ліцензію початку мовлення протягом року.

 

Нацрада не дослухалася прохань керівництва ZIK зважити на те, що в ТОВ «Бюро ідей» уже працевлаштовано 30 осіб, закуплена техніка, і радіо виходить в ефір з позивним Radiolife з 25 травня - це все було зроблено за дві доби, відтоді, як ZIK узяв компанію в управління (23 травня). ZIK мав намір запустити на частоті 107,2 МГц замість Radiolife «Радіо ZIK».

 

Також Комітет вирішив взяти під свій контроль розслідування про побиття 30 травня журналіста «Трускавецького вісника» Руслана Солонця. Члени комітету заслухали Руслана Солонця та представника правоохоронних органів. Зокрема пан Солонець зазначив, що був у лікарні того дня як журналіст і постраждав за свою журналістську діяльність, і не розуміє, чому правоохоронці не відкривають провадження по ст. 171 ККУ. Згідно з поясненнями представника МВС Олега Татарова, міліція не змогла довести, що головний лікар умисне перешкоджав Руслану Солонцю. Наразі слідство триває. Микола Томенко зауважив, що рекомендуватиме ЗМІ надати більшої публічності цій справі.

 

Нагадаємо, 30 травня на зборах трудового колективу Стебницької міської лікарні, що у Львівській області, головний лікар медичного закладу наніс тілесні ушкодження журналісту (зламав ногу), який проводив відеозйомку зборів. 2 червня Трускавецький міський відділ міліції відкрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду