«Зоря Прикарпаття» продає посвідчення журналіста за 240 гривень

19 Червня 2013
6941

«Зоря Прикарпаття» продає посвідчення журналіста за 240 гривень

6941
«Зоря Прикарпаття» продає посвідчення журналіста за 240 гривень

Редакція газети «Зоря Прикарпаття» продає посвідчення журналіста за 240 гривень. Про це повідомляє «Бліц-Інфо» з посиланням на оголошення на сайті видання.

 

 

Щоб отримати журналістське посвідчення дописувачам газети необхідно: написати на ім'я головного редактора заяву, кольорове фото, зробити копію розворотів сторінок паспорта й ідентифікаційного коду та сплатити через термінал «Приватбанку» річні членські внески у розмірі 240 грн. Все це потрібно надіслати на поштову адресу редакції газети «Зоря Прикарпаття».

 

Після цього заявникам буде надіслано посвідчення журналіста, дійсне на термін сплати членських внесків.

 

«Шановні дописувачі! Наявність журналістського посвідчення і друк Ваших матеріалів у газеті ніяк між собою не пов'язані. Журналістське посвідчення не є обов'язковою умовою публікації Ваших матеріалів у нашому виданні. Журналістське посвідчення лише надає перелік соціальних пільг, а також ряд переваг та прерогатив, які гарантуються законодавством журналістам», - йдеться в повідомленні «Зорі Прикарпаття».

 

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що за продаж посвідчень можна інкримінувати статтю 358 Кримінального кодексу «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», - повідомляє ІМІ.

 

«Фактично йдеться про видачу журналістського посвідчення особам, які не мають такого статусу. Тобто, в документи (посвідчення) вносяться неправдиві дані, що можна розглядати як наявність ознак злочину за ст. 358 КК (Підроблення посвідчення, яке видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, і яке надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його іншою особою; збут такого документа). Санкція - обмеження волі до 2 років (це м'якше, ніж позбавлення волі)», - вважає юрист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду