Львівські депутати вимагають розібратись із анулюванням ліцензії Radiolife

Львівські депутати вимагають розібратись із анулюванням ліцензії Radiolife

19 Червня 2013
7137

Львівські депутати вимагають розібратись із анулюванням ліцензії Radiolife

7137
Львівські депутати вимагають розібратись із анулюванням ліцензії Radiolife
Львівські депутати вимагають розібратись із анулюванням ліцензії Radiolife

18 червня депутати Львівської обласної ради більшістю голосів підтримали ініційоване фракцією партії УДАР звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради щодо ситуації з радіо Radiolife. Про це повідомляє прес-служба каналу ZIK.

 

Депутати просять Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховну Раду України, голів парламентських фракцій та членів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації сприяти перегляду рішення щодо анулювання ліцензії Radiolife. Львівські депутати хотіли б у подальшому створити такі умови, щоб у наданні дозволів на частоти Національна рада з питань телебачення та радіомовлення обов'язково брала до уваги необхідність підтримки місцевих  мовників.

 

Текст звернення зачитав на сесії депутат Львівської обласної ради від партії УДАР Іван Горон.

 

«Львівська обласна рада вважає неприпустимими утиски незалежних ЗМІ, які сьогодні доносять неупереджену інформацію, вимагає прозорості у діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, зокрема, в розподілі ефірних частот та підтримки місцевих мовників», - йдеться у зверненні.

 

Позбавлення ліцензії Radiolife, яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, депутати розцінюють як «кричущий факт втручання в роботу незалежних ЗМІ та намагання витіснити з інформаційного простору якісний україномовний продукт».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 червня Національна рада вирішила анулювати ліцензію ТОВ «Бюро ідей», яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, на радіомовлення з позивним Radiolife на частоті 107,2 МГц у Львові. Підставою для такого рішення члени Нацради вважають відсутність передбаченого ліцензію початку мовлення протягом року. Колектив медіахолдингу ZIK заявив, що оскаржуватиме анулювання ліцензії Radiolife в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду