Донецька ОДА заявила, що забезпечити журналістам зйомку Януковича не було можливості

14 Червня 2013
5229

Донецька ОДА заявила, що забезпечити журналістам зйомку Януковича не було можливості

5229
Донецька ОДА акредитувала журналістів тільки на офіційні заходи візиту президента
Донецька ОДА заявила, що забезпечити журналістам зйомку Януковича не було можливості

Відділ прес-служби управління інформаційної політики та з питань преси Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) роз'яснив «Детектор медіа», чому журналістів не пустили знімати Президента України Віктора Януковича під час його робочого візиту у Єнакієве.

 

За інформацією прес-служби, під час робочого візиту президента у «для зручності журналістів» було передбачено роботу прес-центру.

 

У прес-центрі передбачалося здійснення роздачі аудіовідеосигналів. Зала для нарад ПАТ «Єнакіївський металургійний завод», де відбувався захід за участю глави держави, розрахована на 20 осіб, тому запросити до неї журналістів, за переконанням прес-служби ОДА, не було можливості.

 

«Для висвітлення події за участі Президента України акредитувалося понад 50 представників ЗМІ. Відтак забезпечити присутність всіх журналістів у цій залі немає можливості», - повідомили в прес-службі Донецької ОДА.

 

«Офіційний захід під час візиту був один - візит на Єнакіївський металургійний завод, усі решта - неофіційні, на них ми журналістів не акредитували», - у телефонній розмові «Детектор медіа» уточнили в прес-службі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналістів, які приїхали у Єнакієве 14 червня висвітлювати візит президента Віктора Януковича, не пустили робити фото- і відео зйомку. Журналісти працюють в окремому приміщенні, обладнаному під прес-центр.

 

«Детектор медіа» друкує також офіційну відповідь прес-служби Донецької ОДА повністю:

 

«Офіційна позиція Донецької ОДА щодо роботи із ЗМІ під час візиту Президента України

 

Під час робочого візиту Президента України у Єнакієве для зручності журналістів буде передбачено роботу прес-центру.

 

В ньому здійснюватиметься роздача аудіо - та відео сигналів. Зала для нарад ПАТ «Єнакіївський металургійний завод» , де відбуватиметься захід за участі Глави держави, розрахована на присутність в ній не більше 20 осіб.

 

Для висвітлення події за участі Президента України акредитувалося понад 50 представників ЗМІ. Відтак забезпечити присутність всіх журналістів у цій залі немає можливості».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду